Duikoefening voor Brandweer Gorinchem en Riveer

Donderdagmorgen 2 december werd er een duikoefening gehouden, waarbij gebruik werd gemaakt van de veerboot “Gorinchen X” van Riveer. De Gorinchem X wordt bij calamiteiten op het water meer ingezet. De boot is daarom ook voorzien van een blusinstallatie. De grotere blusboten kunnen niet overal bij en moeten bovendien van ver komen. De boten uit Tiel of Dordrecht moeten wel anderhalf uur varen om in Gorinchem te zijn. Als de pieper bij de brandweermensen gaat, kunnen zij in zeven à acht minuten bij de opstapplaats Buiten de Waterpoort zijn. Een hoop winst bij een uitruk.

Ook bij meldingen over drenkelingen is daarom de Gorinchem X de eerste keus. De tankautospuit rukt uit richting Buiten de Waterpoort. Daar stappen de brandweermensen aan boord. Wel nemen zij materialen mee, zoals onze ademluchtapparatuur, redvesten, handlampen en verbindingsmiddelen.

Uiteraard moet er regelmatig geoefend worden. Daarom werd donderdag een duikoefening gehouden. Op de Merwede, t.h.v. de Merwedebrug gingen duikers te water voor hun oefening. Een zeer belangrijke training voor de brandweer van een stad met zoveel water als Gorinchem. Voor deze oefening werden ook de coronaregels in acht worden genomen. Alle deelnemers werd vooraf getest.

Geef een reactie