Bouw eerste elektrische veerboot van start

Volgende week woensdag, 15 december, wordt begonnen met de bouw van het eerste van de twee elektrische veerboten die gaan varen  tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam. Als alles volgens plan gaat verlopen zullen vanaf begin 2023 twee volledig elektrische veren gaan varen.

De bouw van de emissievrije veerponten, zijn door Riveer zelf ontworpen in samenwerking met het Gorcumse Coco Yachts. De bouw gebeurt deels in Polen, waarna de casco’s bij Holland Shipyards Group worden afgemaakt.

De scheepsbouwer met werven in Hardinxveld, Werkendam en Vlissingen kwam als beste partij uit de aanbesteding. Het bedrijf heeft veel ervaring met het elektrificeren van veerponten, onder andere voor het GVB Amsterdam. De technische upgrade in het ontwerp kwam dan ook van hun hand. “Dat deze veren straks voor onze eigen deur varen, maakt het extra bijzonder,” zegt mede-eigenaar Leendert Hoogendoorn. Naar verwachting zullen de schepen eind 2022 door Holland Shipyards Group worden opgeleverd.

Vanaf nu volg je de ontwikkeling op de speciale nieuwbouw-pagina op de website van Riveer.

Geef een reactie