Rustige opening Kringloopwarenhuis “Het Goed” bij Spijksepoort

Woensdagmiddag, 15 december, werd het kringloopwarenhuis aan de Spijksedijk te Gorinchem geopend. Landelijke kringlooporganisatie “Het Goed” opende hiermee de deuren van haar 30e kringloopwarenhuis in Nederland De opening zou plaatsvinden in het bijzijn van een flinke gemeentelijke delegatie. Burgemeester Reinie Melissant, de wethouders Dick van Zanten, Eelke Kraaijeveld en Joop van der Geest en de gemeentesecretaris Heleen Kromkamp. Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat hiervan moest worden afgezien. Het werd dus een rustige opening.

De opening vond om 10 uur plaats, maar ver daarvoor stonde er toch al flink wat kijkers met hun neus tegen de gesloten schuifdeur te wachten. Sommigen waren wat verontwaardigd, dat de fotograaf van Gorkums Nieuws wel al naar binnen mocht. De directeur van kringloopwarenhuis Het Goed, Willem van Rijn in eigen persoon liet hem binnen. Van Rijn stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.  “Dit is waarschijnlijk de mooiste kringloopwinkel van Nederland!” (Meer tekst onder video)

GP-TV

Bij deze stille opening knipten Van Rijn, samen met Patrick van Uitert, directeur Avres het koord met een grote paarse strik door. Daarna wisten de wachtende niet, hoe snel zij binnen konden komen. In het ruime assortiment vond iedereen wel iets van zij gading. Andere liepen alleen rond om te kijken. Het warenhuis heeft ook een bovenverdieping. De fotograaf kon deze hindernis niet. Op zijn vraag of er geen lift was voor minder validen, verzekerde één van de werknemers hem dat deze er binnenkort wel is.

Het kringloopwarenhuis is een samenwerkingsverband Het Goed en Avres. Het kringloopwarenhuis biedt diverse werkplekken aan Avres cliënten. Hier kunnen zij zich voorbereiden voor de reguliere arbeidsmarkt. Het warenhuis heeft ook een lunchroom. In “Goed van Smaak” kunt u altijd even een rustpauze inlassen. De lunchroom is een samenwerking met Metropole.

kringloop 5
kringloop 6
Schermafbeelding 2021-12-16 111310
kringloop 1
kringloop 3
kringloop 2
Schermafbeelding 2021-12-16 111209
Schermafbeelding 2021-12-16 111050
kringloop 4
kringloop 7
Schermafbeelding 2021-12-16 111010
kringloop 8
Schermafbeelding 2021-12-16 110732
Schermafbeelding 2021-12-16 110811
Schermafbeelding 2021-12-16 110907
previous arrow
next arrow
Shadow

foto’s: GP-buro

Geef een reactie