Woordje van de burgemeester

Nederland in Lockdown
Vier dagen na de vorige persconferentie opeens een keiharde boodschap.
Voor winkelier en horeca-ondernemer, voor scholier en oudere, voor sportschoolhouder en kapper, voor kerk en moskee en voor theaters, voor de zorg en voor de evenementensector. Voor wie eigenlijk niet?

U zult ongetwijfeld veel vragen hebben. Over het waarom van deze keiharde lockdown. Over de logica van alle maatregelen. Maar of we nu wel of niet afdoende antwoorden krijgen: de lockdown is een feit. En daar hebben wij ons toe te verhouden. Of we dat nu willen of niet.

Gevoelsmatig lijkt deze lockdown zwaarder dan de lockdown aan het begin van de crisis. Toen we met elkaar applaudisseerden voor de zorgmedewerkers, toen we onze ondernemers steunden door lokaal te kopen, toen we zochten naar mogelijkheden binnen de beperkingen van de lockdown. Ik hoop dat we dat gevoel – het is een vreselijke tijd maar we gaan er wel wat van maken – tijdens deze lockdown kunnen hervinden. En dat we in deze kerstperiode misschien niet fysiek samen kunnen zijn, maar er toch voor elkaar zijn.

Lieve mensen, ik wens iedereen heel veel moed, kracht en wijsheid toe in deze donkere dagen voor kerst. Het verleden heeft laten zien dat we samen ver komen. Laten we daar mee doorgaan!

Reinie Melissant
Burgemeester

Geef een reactie