Bouwbedrijf 500 woningen langs Arkelsedijk failliet

De gemeente Gorinchem en projectontwikkelaar Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling b.v. hadden de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het bedrijventerrein aan de Arkelsedijk. In deze overeenkomst werden de randvoorwaarden waaraan de projectontwikkelaar moest voldoen als projectontwikkelaar om dit bedrijventerrein te ontwikkelen naar een gebied om te wonen. In de komende jaren zou de locatie transformeren naar een droomlocatie om te wonen.

Afgelopen dinsdag kwam hier een grote verandering in. Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling werd die dag door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Wat precies de gevolgen zullen zijn voor de bouw langs de Arkelsedijk, een bouwplan voor 500 woningen, is nog onduidelijk.

De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor voortzetting van de onderneming van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling en voor een doorstart. Ook onderzoekt de curator de mogelijkheden van een verkoop van onderdelen. Op dit moment onderzoekt de curator alle dienstverbanden waarna hij de werknemers zal inlichten.

Geef een reactie