Onderhoud Willem-Alexanderflat: gasloos en comfortabeler wonen

Volgend jaar willen we aan de slag gaan in de Willem-Alexanderflat in de Gildenwijk. We willen deze woningen goed isoleren. En de flat heel duurzaam maken: met zonnepanelen op het dak en het weghalen van de gasaansluiting. Goede isolatie van de woningen is beter voor het milieu én comfortabeler. De woningen blijven in de winter namelijk beter warm en juist koeler in de zomer. De Willem-Alexander flat is het eerste gebouw dat we willen aansluiten op het warmtenet dat HVC in Gorinchem aanlegt.
Bron en media: Poort6

Onze plannen voor het gebouw:

  • nieuwe kozijnen en HR++-glas aan de voor- en achterkant
  • nieuwe voordeuren
  • een nieuw ventilatiesysteem
  • een aansluiting op het warmtenet met een warmte-unit
  • plaatsen zonnepanelen
  • plaatsen windschermen boven de hoofdingangen
  • opknappen trappenhuizen
  • verwijderen gasaansluiting in de woningen

Frisse verschijning
De architect heeft een tekening gemaakt van de flat ná het onderhoud. Op de plaatjes ziet u hoe het gebouw er straks aan de buitenkant uit moet komen te zien.

Modelwoning
Voordat we aan de slag kunnen, moet minimaal 70% van de huurders instemmen met de werkzaamheden. Voor de kerst kregen alle bewoners een informatiemap. Daarin staat uitleg over de werkzaamheden en wat ze kunnen verwachten. Ook zit er een videokaart in met een animatie. En we maakten een modelwoning. In januari krijgen alle bewoners een persoonlijk gesprek in de modelwoning. Hier kunnen bewoners binnenkort goed zien hoe de woning er na het onderhoud uitziet en alle vragen stellen.

Geef een reactie