Nieuwjaars voordracht op wegdek Veerweg

Donderdag hebben gemeentewerkers een Nieuwjaars voordracht gespoten op het wegdek van de Veerweg, Buiten de Waterpoort. De tekst van de voordracht is geschreven door de Gorkumse dichter/muziekartiest Georgios Lazadakis. Met grote mallen werd de tekst van 9 blokken op de straat gespoten. Daarvoor moest het wegdek eerst met een brander worden droog gemaakt, voor de schilders met spuiten konden beginnen. Aangemoedigd door en bijgestaan door communicatieadviseur van de gemeente, Inge van der Riet.

De voordracht is eigenlijk voor “spoken word” bedoel. Hardop lezen eigenlijk, maar u zult de tekst deze keer zelf moeten lezen. Dat kan bij een wandeling Buiten de Waterpoort, wanneer u loopt vanaf het oorlogsmonument in richting van de rivier. U kunt er natuurlijk echt spoken word van maken door de voordracht hardop te lezen, in eigen ritme. Het gaat echt om de performance van het woord.

Weer een extra reden om een wandeling Buiten de Waterpoort te maken. Tenminste als het weer ook meewerkt.

foto/video: GP-TV

Geef een reactie