Tip voor opa’s en oma’s

Van 26 januari t/m 5 februari is het weer tijd voor de 10 leukste dagen van het jaar… de Nationale Voorleesdagen!  Voorlezen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, want ook baby’s houden van boeken. Het voorlezen van een verhaaltje of samen bladeren in een prentenboek is niet alleen fijn. Het heeft ook een positief effect op de woordenschat, spelling en het tekstbegrip van jouw kleintje. Ook als je kind al zelf leert lezen, is er geen reden om te stoppen met voorlezen. Het blijft belangrijk én leuk.

Wat is er mooier om als grootouders voor te lezen bij uw kleinkinderen. Heb je weinig boeken in huis? Geen probleem. Bibliotheken zijn gewoon open dus je hebt nog alle tijd om boeken in te slaan voor de start op 26 januari. Bereid je voor met fijne prentenboeken en doe mee!! Kan je echt niet wachten?? Dan begin je vandaag toch al met voorlezen. De Bibliotheek AanZet biedt opa’s en oma’s de mogelijkheid aan om hun kleinkinderen gratis lid te maken van de bibliotheek. Het is een feest om als grootouders voor te lezen bij hun kleinkinderen. Ze zullen aan uw lippen hangen.

Geef een reactie