Zaterdag ook de horecazaken open

In Gorinchem gaan zaterdag 15 januari ook de horecazaken open. De horeca is het zat en onder het motto WINKELS OPEN = HORECA OPEN gaan de deuren van het slot. De eigenaars vinden dat zij hun zaken coronaproof kunnen openen. Zij vinden dat zij dit al ruimschoots bewezen hebben. Dit is ook de mening van de gemeente. Burgemeester en wethouders zullen dan ook niet optreden tegen deze “protestactie” van de horeca.
foto: streetview

Controle op de maatregelen zal zaterdag gewoon worden uitgevoerd door de BOA’s. Zij zullen niet optreden tegen de horecazaken. Tijdens de protestactie van zaterdag zal alleen gehandhaafd worden op excessen. De basismaatregelen moeten uiteraard wel in acht genomen worden. Denk hierbij aan het afstand houden, het dragen van mondkapjes, teveel personen in een ruimte of daar waar dat nodig is het tonen van het coronatoegangsbewijs. 

Het college is van mening dat we op zoek moeten naar een goede balans. Maatregelen zijn nodig om de zorgcrisis te bestrijden maar er moet ook aandacht zijn voor de maatschappelijke crisis. Winkeliers, horecaondernemers, jongeren, onderwijs, zorg, kerken en moskeeën, sport en cultuur we zoeken allemaal naar uitzicht. Gorcumers hebben het zwaar. We zullen met elkaar op zoek moeten naar een manier om verder te leven met corona.

Al vanaf het begin van het ingaan van maatregelen, doet de gemeente een groot beroep op de eigen verantwoordelijkheid van inwoners en ondernemers om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. Onze stad laat ook zien dat we daar goed mee om kunnen gaan. We hebben goed contact met elkaar en zijn continue met elkaar in gesprek. Het college van burgemeester en wethouders waardeert dat zeer. 

Geef een reactie