Bibliotheek heeft DE-inleverbus om DE-punten in te leveren

De actie van de Douwe Egberts-waardpunten voor de Voedselbank Gorinchem is ook dit jaar een heel groot succes! De verzamelboxen stonden verspreid bij diverse locaties door heel Gorinchem. Men kon gedurende de maand december de DE-waardepunten in deze boxen deponeren. Eind 2021 zijn de verzamelboxen geleegd en kon er begonnen worden aan het urenlange tel en sorteerwerk. Het eindresultaat van deze actie is dit jaar verbluffend, de opbrengst blijkt namelijk bijna te zijn verdubbeld met opzichte van het jaar daarvoor.

De Voedselbank Gorinchem telde namelijk maar liefst 252.000 D.E.-waardepunten, dat zijn echt enorm veel punten! Dat er veel mensen mee hebben geholpen met deze actie was voor de Voedselbank Gorinchem al duidelijk maar ook dit aantal kwam toch als een blije verrassing binnen bij het bestuur en de vrijwilligers. Bij de wekelijkse uitgifte van de pakketten op de donderdagmiddag wordt er alleen koffie uitgegeven als deze zijn opgehaald bij een supermarktactie of wordt gedoneerd. Door deze actie kunnen de klanten, die dit willen de komende maanden regelmatig een pak koffie meekrijgen.

foto: Voedselbank

De D.E.-waardepunten zijn inmiddels ingeleverd en wij over een aantal weken zeker 1000 pakken Douwe Egberts koffie kunnen ophalen. Douwe Egberts zorgt er namelijk voor dat met de opbrengst van deze D.E.-waardepunten worden omgezet in koffie. De Voedselbank Gorinchem wil nogmaals de locaties waar de verzamelboxen hebben gestaan hartelijk bedanken en speciaal willen wij alle Douwe Egberts drinkende inwoners van Gorinchem en mensen van buiten daar buiten die de punten hebben verzameld bedanken, door jullie maken wij de aankomende maanden de klanten van de Voedselbank Gorinchem blij met lekkere koffie.

Tenslotte nog dit. We sluiten af met een oproep. Begin alvast met sparen! U kunt de waardepunten heel het jaar door voor ons inzamelen, de actie komt ook eind 2022 weer terug. U kunt ze heel het jaar al inleveren bij De Bibliotheek AanZet in de stad en bij de Voedselbank Gorinchem. Het address van de Voedselbank is Schelluinsevliet 11.

Geef een reactie