Kinderburgemeester Samuël Heule geeft stokje door

Column Samuël

Het jaar van de eerste kinderburgemeester van Gorinchem zit er op. Met deze column blikt Samuël Heule nog een keer terug.

Veel beleefd en geleerd

‘Mogelijk heeft u mij in de krant zien staan omdat ik afgelopen jaar kinderburgemeester van Gorinchem was. Mijn jaar als kinderburgemeester is al bijna afgelopen en eind januari zal ik mijn ambt overdragen aan mijn opvolger.

Ik heb afgelopen jaar heel veel beleefd en geleerd. Corona heeft helaas impact gehad op mijn jaar als kinderburgemeester. Soms werden evenementen afgelast of op het laatste moment aangepast.
Dat was best vervelend maar toch heb ik een heel erg leuk jaar gehad en veel geleerd. Voor alle mensen en kinderen van Gorinchem heeft corona soms roet in het eten gegooid. En dan moet je er toch weer iets van maken en dat is zeker gelukt! Gelukkig maar.

Pesten, speelplaatsen en milieu

Bij mijn installatie als kinderburgemeester op 21 januari 2021 had ik drie speerpunten:

  • Dat er minder kinderen worden gepest.
  • Dat er meer speelplaatsen komen.
  • Beter zorgen voor het milieu

Ik heb mijn best gedaan samen met de burgemeester deze speerpunten verder uit te werken. Er zijn meer speelplaatsen bijgekomen, zoals de mooie speeltuin aan de Tiende Penninglaan. Deze speeltuin mocht ik ook nog openen.

Verder wil ik iedereen bedanken die mee heeft geholpen om Gorinchem een stuk schoner te maken op de World clean up Day en de Nederland schoon dag. En ook wil ik alle kinderen van alle scholen bedanken die helpen om hun buurt schoner te houden.

Officiële momenten

Daarnaast heb ik ook meegedaan aan officiële momenten, zoals de kranslegging bij Dodenherdenking en de intocht van Sinterklaas. Het was ook super leuk om als kinderburgemeester te zien wat er achter de schermen gebeurd en hoe opnames worden gemaakt met alle bloopers die gebeuren. Daar hebben we ook echt om kunnen lachen.

Nieuwe kinderburgemeester

En nu is het einde van mijn jaar als kinderburgemeester alweer gekomen. Het jaar is voorbij gevlogen en een nieuwe kinderburgemeester is alweer gekozen. Samen met de burgemeester mocht ik mee doen met de sollicitatiegesprekken voor de nieuwe kinderburgemeester. Dat vond ik ook een hele leuke en spannende ervaring.

Op 27 januari is mijn afscheid en zal onze tweede kinderburgemeester van Gorinchem, Lolia, geïnstalleerd worden.

Beste burgemeester en medewerkers, dank jullie wel voor deze kans die ik gekregen heb en ik wens Lolia een heel leuk jaar toe als kinderburgemeester.

Groetjes,

De eerste kinderburgemeester van Gorinchem Samuël Heule’

Geef een reactie