Huurders krijgen de kans zonnepanelen te plaatsen

Laat de zon maar schijnen!

In 2020 plaatsten woningbouwverenigingen samen met Greenchoice de eerste zonnepanelen op de daken van rijtjeshuizen. Woningbouwvereniging Poort6 wil j ervaring opdoen. Ruim 185 huurders kunnen nu hun eigen zonne-energie opwekken én zo besparen op hun energierekening. Eind 2021 kregen meer huurders die in een rijtjeshuis wonen deze kans. En ook in 2022 gaan zij weer huurders benaderen.
Bron: Poort6
foto: ter illustratie

1.300 huurders krijgen een kaart op de mat

Poort6 keek samen met Greenchoice op welke rijtjeshuizen zonnepanelen kunnen. In totaal krijgen 1.300 huurders van hen een kaartje in de brievenbus. Deze kaarten worden niet naar iedereen tegelijk gestuurd, maar steeds naar 100 huurders per keer. De eerste kaarten liggen al op de mat.

Greenchoice geeft advies op maat

Poort6 kan op de daken tussen de 4 en de 12 zonnepanelen plaatsen. Dit ligt eraan hoe groot het dak is en hoeveel energie iemand verbruikt. Daarom geeft Greenchoice advies op maat. Dit doen ze via de mail en de info-bus in de wijk. Benieuwd wanneer Greenchoice in de wijk is? Kijk dan op samenduurzaam.nu/poort6. Huurders krijgen een flyer in de bus als Greenchoice in de wijk staat.

Maak samen met ons Gorinchem groener

Gorinchem groener en duurzamer maken kunnen we alleen met elkaar. Daarom hoopt Poort6 dat zoveel mogelijk huurders meedoen. Meedoen is niet alleen goed voor de natuur, maar ook zeker voor de portemonnee. Voor ieder zonnepaneel betalen de huurders een klein bedrag via de servicekosten. Maar in totaal besparen zij meer op de energierekening. Zeker nu de energiekosten steeds verder stijgen. Een mooie win win dus!

Geef een reactie