Start kaartverkoop IFFG 2022

Kaartverkoop IFFG

De vreugde is groot bij de organisatie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG), want afgelopen week lanceerde zij het programma en vanaf donderdag 17 maart start de kaartverkoop. Dit jaar vindt het filmfestival plaats van 13 t/m 17 april 2022. Na jaren van meebewegen, in continu veranderende en beperkende omstandigheden, zijn tijdens de 6e editie alle films weer te zien in de theaters van Gorinchem.
Foto: Team & bestuur IFFG. Fotograaf Ferry Verheij

“Nog nooit hebben we zoveel moeten bijsturen, aanpassen, annuleren en weer opnieuw programmeren als in de afgelopen jaren. Maar de teamspirit zorgde ervoor dat we nooit bij de pakken neerzaten, eerder andersom. We keken naar de mogelijkheden, om juist in deze moeilijke tijden mensen toch te bereiken met cultuur; met verhalen die je raken, ontroeren, inspireren en verblijden’, meldt de opgewekte festivaldirecteur Anika van der Kevie.

Dit jaar zal het filmaanbod weer worden omlijst met boeiende interviews, panelgesprekken, muziek en napraten in het festivalcafé. “Onze campagne onderschrijft onze boodschap, See U, Hear U, Tell U. Het is tijd om elkaar weer te zien, te spreken en met elkaar in gesprek te gaan. Dat is van groot belang in onze samenleving”, aldus van der Kevie. Het IFFG biedt meer dan de nieuwste wereldfilms. Er is een Lokaal Talent Programma, waarbij het festival makers uit de regio een podium biedt. Op vrijdag 15 april zijn er drie korte films en de documentaire Zandloper te zien. De jongerenjury gaat zes films jureren, wonen meetings bij en volgen een masterclass van Raimond van Soest. Op de slotavond zullen zij de Youth Jury Award uitreiken. De Audience Award wordt op 20 april bekend gemaakt.

‘Maar ook aan de thuisblijver is gedacht, er is een dagelijks online aanbod’, meldt van der Kevie. ‘In de afgelopen jaren hebben we ook veel geleerd. We willen graag de mensen die, om wat voor reden dan ook niet van huis kunnen, ook een rijk filmaanbod bieden. Ik denk dat het de kracht is van een organisatie om jezelf telkens opnieuw te blijven uitvinden en te anticiperen op de omstandigheden. Wereldcinema verbreed je blik, bied je meer inzichten en verrast je regelmatig. Ik kan niet wachten tot het echte festival start.’

Het complete programma van IFFG is op de website te vinden. Vanaf donderdag 17 maart om 19:00 uur zijn tickets verkrijgbaar via iffg.nl. Op de social media kanalen en de website vind je meer informatie en updates.

Geef een reactie