Scholierenexpositie ‘Toon je kleur’ in Gorcums Museum

Toon je kleur

Donderdagmorgen werd in het Gorcums Museum een expositie geopend. De expositie “Toon je kleur” toont de kunstwerken van Gorinchemse leerlingen, die zij in opdracht vervaardigd hebben voor de Scholierenexpositie 2022. Ruim 600 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn uitgedaagd hiervoor al hun creativiteit uit de kast te halen. De scholierententoonstelling staat in het teken van kleur: Gorinchem is een dynamische en kleurrijke stad!

De opening van de expositie gebeurde in de hal van het Gorcums Museum. Hier waren de eerste creaties van de scholieren al te bewonderen. De hal was aardig vol toen conservator Lisette Colijn de aanwezigen welkom heette en kunstenaar Jack van Mildert over de wording van zijn kunstenaarschap vertelde en de expositie officieel opende.

Op de tweede verdieping kon de hele collectie van de gemaakte kunstwerken bekend worden. Dat was een heel aantal. Het ene kunstwerk nog kleurrijker dan het andere. Ook de fantasie van de kunstenaars had vele gezichten. De zin om kunst te maken was bij sommige kunstenaars nog lang niet over. Eén van de scholieren werd door zijn klasgenoten met een groot aantal kleurige ballonnen versierd tot een levend kunstwerk. De ballonnen waren met helium gevuld waarmee ze aan het plafond bleven hangen. Met een leeg bekertje aan de ballon gebonden ging deze nog wel de lucht in. Het levende kunstwerk sprong ook omhoog. Of hij ook bleef hangen kunt u zien op de video.

Een bezoek aan het Gorcums Museum om deze scholierenexpositie is te bezoeken tot en met 10 april. De toegang is gratis!

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur en Zondag 13.00 – 17.00 uur.

Geef een reactie