Henk van Twillert & Vento do Norte – Fados, Tangos & Allegros

Dinsdag 5 april 2022 – 20.30 uur

Fados, Tangos & Allegros

Wie kent het niet; Het prachtige “Hallelujah” uit Händel’s Messiah, of van de legendarische zanger Leonard Cohen maar zeker ook het door Israël’s Milk and Honey winnende lied van het Eurovisie songfestival 1979. Henk van Twillert en Vento do Norte hebben het allemaal op hun programma staan. Op 2 April arriveert Henk van Twillert en zijn Portugees saxofoon ensemble “Vento do Norte” in Nederland voor een werkelijk spectaculaire tour. Naast de, met twee jaar vertraagde, CD presentatie van hun CD “Toot Your Roots” wordt de nieuwste versie van “Hallelujah” uitgevoerd door de jongste generatie “Vento do Norte”

Verder op het programma; drama en romantiek in Bernstein’s West-side Story, opzwepende tango’s van Piazzolla en nieuwe bezielende klanken van Nederlandse componisten zoals Van Schie, Meijering en Van Dijk. Het staat allemaal kleurrijk naast ondermeer indringende fado’s en Bach’s tweede Brandenburg’s.

Vento do Norte: Gepassioneerde, eigenzinnige saxofoons
Een uniek ensemble bestaande uit gretige, jonge en getalenteerde musici die in snel tempo de wereld veroveren van festivals in Zuid- en Noord Amerika, waar zij o.a in 2016 de harten veroverden in Boston, Rochester en New York. In eigen land onder meer het prestigieuze Grachten Festival Amsterdam, het Zondagochtend concert en podium Witteman. De musici zijn allemaal opgeleid door Henk van Twillert, docent saxofoon aan de Portugese Superior School of Music and Performing Arts (ESMAE) in Porto, “Met Vento do Norte wordt een brug geslagen tussen opleiding en optreden op het concertpodium”, aldus Henk van Twillert. Vento do Norte een nieuwe generatie, ieder met een eigen uniek geluid, dat een onuitwisbare indruk achter laat. Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht. U kunt een muzikaal feest verwachten dat U niet wil missen.
Henk van Twillert – Artistiek leider Bariton & Sopraan Saxofoon
Nuno Ramos – Sopraan Saxofoon
Sara Pais – Alt Saxofoon
Lucas Ramos – Alt Saxofoon
Rui Silva – Tenor Saxofoon
Raquel Castro – Tenor Saxofoon
Gonçalo Silva – Bariton Saxofoon
Francisco Neves – Bas Saxofoon

De entree voor de voorstelling bedraagt € 19,50 inclusief 2 consumpties. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.
Wilt u a.u.b. bij het bestellen van uw kaarten uw telefoonnummer vermelden voor eventuele wijzigingen en bron-en contactonderzoek. 

Geef een reactie