Zweedse folk in Het Zevende huis

Zweedse folk

Tijdens de Culturele Zondag op 10 april is Het Zevende Huis ook weer open en klinkt er niets minder dan onvervalste Zweedse folkmuziek! Duo “Gott Folk!”(goed volk) bestaat uit Jos Koning. Hij heeft 15 jaar in Zweden gewoond, in het muzikale kerngebied Dalarna. Hij speelt de Zweedse nyckelharpa, de magische “sleutel-viool” met een klank die je direct meeneemt naar kristalheldere meren en eindeloze bossen. In Leo de Kruis vond Jos zijn ideale muziekpartner.

Inventief begeleidend en solerend op de Ierse bouzouki en op een accordeon. Naast dansmuziek zingen en spelen ze zeemansliederen vol weemoed maar soms ook vol humor, dans- en drinkliedjes en balladen. Er kan zelfs worden meegezongen!

Naast Gott Folk! is er folk van eigen bodem, zelfs uit eigen stad: familieband Liguster speelt eigen werk dat verrassend schuurt en swingt!

Er zijn twee optredens van 45 minuten. Om 15.00 uur en om 16.15 uur kunt u zich in de folk komen wentelen. De entree is gratis, er staat een hoed voor de (gast) muzikanten. De koffie en thee horen bij de gastvrijheid van Het Zevende Huis. U vindt ons in de Knipsteeg.

Geef een reactie