Camphusianum met Gorcumse naar het NK Schoolroeien op de Amsterdamse Bosbaan

Schoolroeien

In hun zoektocht naar nieuwe jeugdleden heeft de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging leerlingen uit klas 3 en 4 van onze mooie school uitgenodigd en uitgedaagd. In 10 weken tijd zal een groep leerlingen worden klaargestoomd voor het NK schoolroeien op vrijdag 03 juni op de Amsterdamse Bosbaan. Al jaren maken 6e klas leerlingen (Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum) in het kader van sportoriëntatie kennis met de roeisport.
foto ter illustratie

Leerlingen zijn vaak erg enthousiast en velen worden tijdens hun studententijd lid van een studentenroeivereniging. In dit na-Olympische jaar hebben we zelfs oud-leerlingen die een bestuursfunctie bekleden bij Aegir (Groningen), Nereus (Amsterdam), Phocas (Nijmegen), Triton (Utrecht), Protheus-Eretes (Delft) en Skadi (Rotterdam).

De Gorcumse leert ze de grondbeginselen met liefde, maar nóg liever zouden ze iets jongere jeugd willen enthousiasmeren. 

De uitnodiging is bijzonder goed ontvangen: maar liefst 36 sportievelingen hebben zich aangemeld! De komende 10 weken gaan zij de mooiste vestingstad van Nederland vanaf het water bewonderen. Startend op het Merwedekanaal bij de Kleine Landtong (tegenover Gorinchem CS) en dan de Linge op, of misschien wel richting Hardinxveld via het Kanaal van Steenenhoek. Parijs 2024 komt net iets te snel, maar ongetwijfeld gaan we een aantal van deze kanjers 4 jaar later terugzien op de Spelen in Los Angeles.

Geef een reactie