26 Politiekids beëdigd

Politiekids

In oktober 2021 kregen kinderen de eerste training tot Politiekids. 26 Kinderen, leerlingen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de Gildenwijk, begonnen op het politiebureau schoorvoetend met de training. Het was toch wel een beetje spannend. Al snel, door een praatje met de politieagenten en de jongerenmedewerker, ontdooiden de Kids al snel en werd er heel veel gelachen.
Foto: Rens de Ron – Teammanager Veiligheid en Toezicht bij Gemeente Gorinchem

De training ging steeds beter. Wat de politie belangrijk vond was hoe de Kids zelf de trainingsperiode met elkaar door zouden gaan brengen met de vraag “Hoe gaan we met de training met elkaar om?”. Wat kan wel en wat kan niet?

Hele mooi ‘randvoorwaarden’ werden door de Kids zelf ingebracht als: Wees respectvol naar elkaar, pest elkaar niet, doe elkaar geen pijn en gebruik geen scheldwoorden. En dat is precies wat de politie wilde horen, want het is erg belangrijk om als politieman/vrouw en kid, een ander met respect te behandelen. Het werd een prima training met alleen maar blije training. (meer tekst onder de foto’s)

Dinsdagavond werd de training afgesloten met de beëdiging van 26 kinderen tot de eerste Politiekids van Gorinchem. Burgemeester Reinie Melissant, kinderburgemeester Lolia Hammed en politiechef Mirjam van Woerkom. Dit gebeurde in Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Uiteraard waren hier veel trotse ouder bij aanwezig om hun kind het diploma PolitieKid te zien ontvangen.

De Politiekids gaan de politie ook echt helpen bij acties door de politie. Dit zal eerst in de Gildenwijk zijn. In mei wordt daar de eerste gezamenlijke actie in deze wijk gehouden. Daarbij gaat men naar het Piazza center. Hier wordt aandacht besteed aan de ouderen en veiligheid in de Gildenwijk. Uiteraard worden ze daarbij begeleid door de wijkagenten.

Geef een reactie