Drugs centraal tijdens veiligheidsmarkt

Veiligheidsmarkt

Gemeente Gorinchem zet zich met partners in de stad in voor een veilige leefomgeving. daarom werd woensdag 11 mei op het parkeerterrein van winkelcentrum Kwakernaat aan de Gildenweg een veiligheidsmarket gehouden. Gemeente. Polite, netbeheerder Stedin en andere zorgorganisaties waren aanwezig met een mobile medialab en een container met een hennepkwekerij.  Ruim 70 inwoners bezochten de veiligheidsmarkt.
foto: GP-buro

In het mobiele media lab (een grote vrachtwagen) kon men informatieve filmpjes bekijken en meer informatie krijgen over drugs en drugscriminaliteit, zoals: “Leer hoe u signalen van drugs of drugshandel kunt herkennen. En vooral wat u met die signalen kunt doen.”  Bekijk hiervoor ook de website Nietondermijnneus.nl.

foto: GP-buro

Burgemeester Reinie Melissant kwam ook een kijkje nemen en liet zich uitvoerig inlichten over de gevaren en op punten waarop u kunt letten om ze te herkennen. De burgemeester vertelde:  “Als gemeente zetten we ons samen met partners in de stad in voor een veilige leefomgeving voor al onze inwoners. Een omgeving waar het prettig wonen en werken is. Drugs en drugscriminaliteit komt overal in Nederland voor. Helaas ook in Gorinchem. De aanpak van drugscriminaliteit is een van mijn prioriteiten. Met de veiligheidsmarkt willen we inwoners laten weten hoe ze signalen van drugscriminaliteit kunnen herkennen. En vooral wat ze met die signalen kunnen doen.”

Hennepkwekerij

Naast de speciale container waarin een hennepkwekerij te zien was, kregen inwoners informatie over drugs en drugscriminaliteit. Ze werden geïnformeerd over hoe signalen van drugs of drugshandel te herkennen zijn. En wat ze met die signalen kunnen doen. In het mobiele media lab van de politie gaven aanwezige medewerkers van de politie uitleg, werden video’s getoond en kon een quiz gespeeld worden. Naast de politie werkten aan deze actie netbeheerder Stedin, woningcorporatie Poort6 en nog enkele andere organisaties uit de stad mee. Wegens succes wordt de veiligheidsmarkt in november dit jaar herhaald. Dan wordt de markt in de binnenstad georganiseerd.

foto: GP-buro

Wat kunt u doen bij een vermoeden?

Heeft u vermoedens van drugshandel of drugscriminaliteit in uw buurt? Of wilt u met ons verder praten over dit onderwerp? Neem dan contact op met team Veiligheid en Toezicht van gemeente Gorinchem via 14 0183 of bel met de politie via 0900 8844.

Liever anoniem uw signalen van (drugs)criminaliteit delen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Geef een reactie