Explosie bij woning in Leerdam

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 12:42

Leerdam– Bij een woning in Leerdam heeft zich in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november een explosie voorgedaan. De hulpdiensten werden rond 02:15 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Patrimoniumstraat.

Foto’s en tekst: 112-Glasstad

Ter plaatse bleek er een explosie te zijn geweest waarbij de volledige voordeur er uit werd geblazen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De bewoners van de woning moesten vanwege de veiligheid per direct hun huis uit. De omgeving van de woning werd met hekken afgezet. Zaterdag zal er verder onderzoek worden verricht naar de oorzaak van de explosie. Op dit moment is het dan ook niet bekend wat de oorzaak is geweest.

Help de politie in het onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. Uit de 1e bevindingen is het aannemelijk dat de ontploffing is veroorzaakt door zwaar (illegaal) vuurwerk. Nader onderzoek moet dat verder uitwijzen.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident en hoopt dat bewoners die beschikken over een deurbelcamera die beelden willen bekijken en bij verdacht gedrag dat met de politie willen delen. Informatie is welkom. Tips kunnen worden doorgebeld via 0900-8844.

Foto’s en tekst: 112-Glasstad


«   »