Zeer grote brand in Beesd

Gepubliceerd op 29 juli 2022 om 09:11

Update 12.00 uur: Politie laat weten dat er waarschijnlijk een drugslap in het pand aanwezig. Er zijn sporen gevonden, die hier op wijzen.

Donderdagavond 28 juli brak er, rond 20.45 uur,  brand uit in Beesd. Dit werd al snel een zeer grote brand. Omdat er veel zwarte rook de lucht in ging werd er een NL-Alert verstuurd na de bewoners van diverse plaatsen in de regio. In het belang van hun gezondheid werd aangeraden om bij overlast ramen en deuren en eventuele ventilatie uit te zetten.

Vlak voordat de brand uitbrak zou er een explosie hebben plaats gevonden. Het betrof een bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende bedrijven waren gevestigd met automaterialen.

De brand werd bestreden door meerdere brandweerkorpsen met o.a. blusvoertuigen, ladderwagens ondersteuningsvoertuigen. Er namen zo'n 150 brandweermensen deel aan de bluswerkzaamheden.

De zwarte rook ging van Beesd in de richting van Leerdam. Metingen wezen uit dat er geen schadelijke stoffen aanwezig waren, maar de brandweer meldde dat rook altijd gevaarlijk was en raadde de mensen aan hier zover mogelijk vandaan te blijven. De rookwolken namen na 22.30 uur af

Na middernacht kreeg de brandweer de zeer grote brand onder controle. Het lukte de brandweer om naastgelegen panden voor overslaand vuur te sparen. Deze panden liep wel schade op zoals waterschade. Er werd nog uren aan nablussen gedaan, waar soms ook nog rook vanaf kwam.

Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

foto's van twitter: 112-Glasstad.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.