Meer getuigen gezocht na schietincident Kinderdijk

Kinderdijk - De toestand van de 74-jarige man uit Overijse (België) die in de nacht van 1 op 2 december bij een schietincident in Kinderdijk zwaargewond raakte is onveranderd slecht. Een groot team van rechercheurs onderzoekt wat zich die nacht precies heeft afgespeeld in de woning aan de Puntweg.

Lees meer »

Politie zoekt getuigen en / of camerabeelden woninginbraken

Werkendam - Inbrekers sloegen woensdag 30 november 2022 toe op meerdere plaatsen in Werkendam. Bij de politie kwamen tot nu toe zes meldingen van woninginbraak binnen. De politie roept de hulp van het publiek in: zag u woensdag 30 november iets afwijkends of verdachts en/of beschikt u over camerabeelden die de politie kunnen helpen bij het onderzoek, neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Lees meer »

Grote stroomstoring in regio

Een gebroken hoogspanningslijn van TenneT was aan het begin van de nacht de oorzaak van een grote stoomstoring in delen van Utrecht en Zuid-Holland. Door deze storing zaten 35.500 klanten zonder stroom. Monteurs van Stedin en TenneT rukten uit om de schade tot zo snel mogelijk op te lossen.

Lees meer »

Beveiliger aangevallen

Vannacht kregen agenten een melding dat er in Gorinchem een beveiliger tijdens zijn ronde in het Nieuw gebouwde van der Valk Hotel aan de Franklinweg was aangevallen. 

Lees meer »

Explosie bij woning in Leerdam

Leerdam– Bij een woning in Leerdam heeft zich in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november een explosie voorgedaan. De hulpdiensten werden rond 02:15 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Patrimoniumstraat.

Lees meer »

Drugsactie Gorinchem/Leerdam

De wijkagent van Gorinchem-oost was een tijdje weinig zichtbaar in zijn wijk. Via zijn Instagram legde hij uit wat de reden was. Hij werkte een tijdje binnen. Dat was nodig om de criminaliteit buiten te kunnen bestrijden. In een actie vanuit zijn basisteam Lel & Merwede en in samenwerking met de districtsrecherche en het districtelijke flexteam was het tijd voor een drugsactie!

Lees meer »

Helmplicht op snorfiets vanaf 1 januari 2023

Om het aantal dodelijke slachtoffers en (ernstige) gewonden onder snor- en bromfietsers terug te dringen, wordt de helm voor snorfietsers en eventuele passagiers per 1 januari 2023 verplicht. De boete voor het niet dragen van een helm zal dan €100,-, plus €9,- administratiekosten bedragen.

Lees meer »

Jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt

Langs de Mollenburgseweg in Gorinchem zijn donderdag 24 november 2022 enkele jerrycans met daarin vermoedelijk drugsafval aangetroffen. In totaal ging het om 14 vaten. De jerrycans lagen in de berm langs een sloot nabij het viaduct over de A15.

Lees meer »

49-jarige man uit Sliedrecht aangehouden voor dodelijke schietpartij

Sliedrecht - De politie heeft vandaag een 49-jarige man uit Sliedrecht aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij waarbij de 36-jarige Remsley Eisden om het leven kwam. In de Van den Tempelstraat in Dordrecht werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober 2022 een flinkaantal keren geschoten. De 36-jarige Remsley Eisden, die daar op dat moment in een geparkeerde auto zat, werd meerdere malen geraakt en overleed ter plekke.

Lees meer »

Brandweer op pad voor schoorsteenbrand

De brandweer is zaterdagavond 19 november 2022 uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Vissersdijk in Gorinchem. In de schoorsteen van een rijtjeswoning was brand ontstaan. Boven de schoorsteen was vuur waargenomen

Lees meer »