Kanaal van Steenenhoek weer schoon

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 11:15

De Gorcumse Roeivereniging ontving op zaterdagochtend 7 mei een groep inwoners van Gorinchem met koffie en cake. Dat konden ze goed gebruiken, want vanaf 10 uur moest er gewerkt worden. De actievelingen gaven gehoor aan de oproep van het burgerinitiatief Schoon Gorinchem om de oevers van het Kanaal van Steenenhoek te ontdoen van zwerfvuil.

foto's: GP-buro

Vanaf de wal en vanaf het water in kajaks van Riveer gingen ze de troep te lijf. De te verwachten ‘opbrengst’ bestond uit flesjes, blikjes, plastic zakken, ballen en stootkussens. Bijzonder was wel de vondst van twee autowielen, die met de nodige moeite uit het water zijn gevist. Hoe ze daar beland zijn, blijft de vraag.
Reinigingsdienst Waardlanden en de boer die daar zijn schapen heeft lopen haalden de rommel aan het eind van de ochtend op.

De schoonmakers werden na afloop bij de roeivereniging beloond met een kop heerlijke soep. Het kanaal mag weer gezien worden!

Gorcumers die mee willen helpen om onze stad schoon te houden kunnen een mailtje sturen naar schoon.gorinchem@ziggo.nl. De activiteiten van Schoon Gorinchem zijn te volgen via www.facebook.com/schoongorinchem0183 of www.instagram.com/schoongorinchem.