Explosie bij woning in Leerdam

Leerdam– Bij een woning in Leerdam heeft zich in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november een explosie voorgedaan. De hulpdiensten werden rond 02:15 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Patrimoniumstraat.

Lees meer »

Drugsactie Gorinchem/Leerdam

De wijkagent van Gorinchem-oost was een tijdje weinig zichtbaar in zijn wijk. Via zijn Instagram legde hij uit wat de reden was. Hij werkte een tijdje binnen. Dat was nodig om de criminaliteit buiten te kunnen bestrijden. In een actie vanuit zijn basisteam Lel & Merwede en in samenwerking met de districtsrecherche en het districtelijke flexteam was het tijd voor een drugsactie!

Lees meer »

Helmplicht op snorfiets vanaf 1 januari 2023

Om het aantal dodelijke slachtoffers en (ernstige) gewonden onder snor- en bromfietsers terug te dringen, wordt de helm voor snorfietsers en eventuele passagiers per 1 januari 2023 verplicht. De boete voor het niet dragen van een helm zal dan €100,-, plus €9,- administratiekosten bedragen.

Lees meer »

Jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt

Langs de Mollenburgseweg in Gorinchem zijn donderdag 24 november 2022 enkele jerrycans met daarin vermoedelijk drugsafval aangetroffen. In totaal ging het om 14 vaten. De jerrycans lagen in de berm langs een sloot nabij het viaduct over de A15.

Lees meer »

49-jarige man uit Sliedrecht aangehouden voor dodelijke schietpartij

Sliedrecht - De politie heeft vandaag een 49-jarige man uit Sliedrecht aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij waarbij de 36-jarige Remsley Eisden om het leven kwam. In de Van den Tempelstraat in Dordrecht werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober 2022 een flinkaantal keren geschoten. De 36-jarige Remsley Eisden, die daar op dat moment in een geparkeerde auto zat, werd meerdere malen geraakt en overleed ter plekke.

Lees meer »

Brandweer op pad voor schoorsteenbrand

De brandweer is zaterdagavond 19 november 2022 uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Vissersdijk in Gorinchem. In de schoorsteen van een rijtjeswoning was brand ontstaan. Boven de schoorsteen was vuur waargenomen

Lees meer »

Brandweer doorzoekt sloot in Dalem na aantreffen fiets

In een sloot langs de Graaf Reinaldweg bij Dalem is zaterdagochtend 19 november 2022 een fiets aangetroffen. De fiets lag op de kop in de sloot nabij de Beatrixlaan. De brandweer van Gorinchem, twee duikteams, een oppervlaktereddingsteam en de ambulancedienst werden gealarmeerd.

Lees meer »

Pizzabakker verjaagt overvaller

Sleeuwijk - Een overvaller probeerde zondagavond 13 november zijn slag te slaan bij een pizzeria aan de Nieuwe Es. Gewapend met een koevoet bedreigde hij het personeel. Toen de pizzabakker zijn pizzaschep tevoorschijn haalde, nam de overvaller de benen. Zonder buit rende hij weg. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Lees meer »

Vrouw raakt gewond bij schietincident

Haaften - Rond 21.00 uur gisteravond werd er bij een woning aan de Enggraaf in Haaften contact gemaakt. Toen de bewoonster open wilde doen, werd er op haar geschoten. De bewoonster raakte gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend, is er geen buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart en zoekt naar getuigen en camerabeelden.

Lees meer »