Politie zoekt getuigen mishandeling Leerdam

Leerdam - De politie onderzoekt een geweldsincident dat afgelopen week in Leerdam plaatsvond en is daarbij op zoek naar getuigen. Dinsdag 14 maart omstreeks 21.20 uur vond op het dokter Reilinghplein in Leerdam een incident plaats, waarbij een 16-jarige jongen uit West-Betuwe werd mishandeld.

Lees meer »

Winkelpand beschadigd door brandstichting in Gorinchem

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart 2023 is in het centrum van Gorinchem brand uitgebroken. Omstreeks 02.30 uur werd door een groepje jongeren een container en een aantal kartonnen dozen tegen de gevel van een winkel op de Arkelstraat in brand gestoken.

Lees meer »

Brandje onder geparkeerde auto in Gorinchem

De brandweer is donderdagavond 16 maart 2023 met spoed uitgerukt voor een melding van een autobrand op de Karel V laan in Gorinchem. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat onder een geparkeerde auto een brandend flesje lag.

Lees meer »

Helikopter zoekt naar vermiste matroos

De schipper van een aangemeerd schip in het Merwedekanaal te Gorinchem was bij terugkomst aan boord zijn matroos kwijt. De 30-jarige matroos zou aan boord moeten zijn. Zowel woensdag als donderdag was er een uitgebreide zoekactie naar de man.

Lees meer »

Inbraken in de polder

Zaterdagnacht is de polder weer opgeschrikt door twee woninginbraken. Eén in Giessenburg en één poging in Grootammers. Een goed alarm heeft daar de inbraak deels kunnen voorkomen. Dat maakte dat de inbrekers maar heel even binnen hebben kunnen kijken. Hoewel men de stroom in de meterkast had uitgeschakeld functioneerde het alarm gewoon nog.

Lees meer »

Terrorismeverdachte uit Gorinchem aangehouden

Agenten van de politie-eenheid Rotterdam hebben op 9 maart 2023 een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man wordt verdacht van deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van terroristische misdrijven. De verdachte zou tot 2018 in de Syrische burgeroorlog betrokken zijn geweest bij de terroristische organisaties Islamitische Staat en/of Jabhat al-Nusra. 

Lees meer »

Auto op zijn kant na botsing

Woensdagavond 8 maart vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Arkelse Onderweg. Dit gebeurde omstreeks 19.45 uur. Een bestuurder kwam uit de richting van de Nettorama en had niet in de gaten dat er een geparkeerde auto langs de weg stond.

Lees meer »

Nieuw watertransportsysteem voor brandweer

Dinsdagavond heeft een deel van de chauffeurs brandweer Gorinchem les gehad op het nieuwe watertransportsysteem (WTS). Het inwerktraject loopt goed en de chauffeurs zijn enthousiast! De basis staat; de komende weken gaan zij het systeem met water opbouwen en inpakken.

Lees meer »

Toekomstige nieuwe collega?

Tijdens een surveillance reden politieagenten met hun dienstvoertuig door Hardinxveld-Giessendam. Daar kwamen zij een andere politiewagen tegen. Het was wel een bijzonder model. Een toekomstig dienst voertuig misschien?

Lees meer »