Gorinchem, een Autovrij Avontuur!

Een verrassing! Tijdens onze Sinterklaasintocht ontdekten we dat een autovrije binnenstad zowaar een hit was! De grote vraag, na de intocht, die ons nu beroert: Kan de de Mooiste Vestingstad misschien voor altijd autovrij kan worden? Is het een goed idee om auto's uit het centrum te bannen of is onze huidige situatie eigenlijk best oké?

Lees meer »

Regenboogbankje vernield

Gorinchem, een stad die zichzelf graag op de borst klopt als Regenboogstad, maar waar de intolerantie nog steeds zijn lelijke kop opsteekt. We worden nog steeds geconfronteerd met discriminatie, geweld en vooroordelen jegens LHBTI-personen. Het lijkt erop dat sommige inwoners van Gorinchem de essentie van tolerantie en acceptatie nog steeds niet begrepen hebben.

Lees meer »

Kermisavonturen in Gorinchem "Toen"

De kermis in Gorinchem staat weer voor de deur, en ik kan niet anders dan terugdenken aan mijn jeugd, toen de kermis slechts drie dagen duurde. Toch was het voor ons altijd een bijzondere tijd. Onze school lag vlakbij de Haarstraat, en tijdens de kermis was daar een veemarkt, wat betekende dat de straten bezaaid lagen met koeienstront. 

Lees meer »

Red de Avondvierdaagse in Gorinchem!

Een noodkreet heeft de redactie bereikt met een alarmerende kop: "Misschien in 2024 geen Avondvierdaagse meer in Gorinchem." De reden hiervoor is het dreigende tekort aan vrijwilligers. De zeven toegewijde vrijwilligers die jaarlijks de Avondvierdaagse organiseren, zijn maandenlang bezig met de voorbereidingen. Het succes van deze inspanningen wordt weerspiegeld in het aantal deelnemers, dat bij de laatste editie meer dan 2600 bedroeg.

Lees meer »

Hoge snelheid blijft achter

In het digitale tijdperk, waar de snelheid van je internetverbinding praktisch synoniem is met de kwaliteit van je leven, is de lokroep van het "allersnelste internet" onweerstaanbaar. Wie wil er nu niet razendsnel kunnen surfen, streamen en gamen? De belofte van betaalbaar, bliksemsnel internet heeft de inwoners van Gorinchem in zijn greep, en het bedrijf E-Fiber staat op de voorgrond van deze verleidelijke droom.

Lees meer »