Een uitverkochte oudejaarsconference in Theater Peeriscoop

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 11:34

De 26ste oudejaarsconference van Sjaak Bral in no-time uitverkocht

Sjaak Bral is, niet alleen vanwege zijn persoonlijke vriendschap met Theaterdirecteur Fred Delfgaauw een graag geziene gast in Theater Peeriscoop. Ook onze bezoekers weten deze onbehouwen Hagenees met een klein hartje op waarde te schatten. 

In een wereld waarin een slechte grap wordt afgestraft met een klap voor je bek, is het tijd om op de barricades te staan. Beter een slechte grap dan helemaal geen grap. Humor – kan dat in een jaar vol rampspoed, honger en geweld? Uiteraard. ‘Humor is overwonnen droefheid’, zei Godfried Bomans al.

Het jaar 2022 leent zich bij uitstek voor de vette lach. De ellende druipt dagelijks van het scherm, de media zweept deze orkaan van treurnis nog wat extra op. Zo wordt Poetin vergeleken met Hitler. Terwijl er een belangrijk verschil is - Poetin draait de gaskraan dicht. Energiearmoede kun je ook anders benaderen - de enige stroom waar je altijd op kunt vertrouwen is de vluchtelingenstroom.

U voelt ‘m al: in zijn 26e oudejaarsconference gaat Sjaak verder dan hij ooit is gegaan. Immers, door het gat van de grap waait de wind van de waarheid. Vaarwel 2022.
Deze try-out was al snel uitverkocht: Vaarwel 2022! Wilt u er volgend jaar bij zijn? Onthoud dan dat u op tijd uw kaartjes besteld.

Entree bedraagt € 19,50 inclusief 2 consumpties. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.

Foto Martijn Beekman - Gouda, 20 december 2018 Vaarwel 2018, oudejaarsconference van Sjaak Bral.