Cabaret in Het Zevende Huis

In de voorstelling Dit zijn de Echte”” tackelt Thom Gerrits de grote vraag: waarom is hij nou gelukkiger dan de rest? Met meeslepende verhalen, liedjes en rapnummers neemt hij je mee op reis in een voorstelling vol wendingen. De oplettende kijker ontdekt misschien wel het geheim voor een leven vol controle en geluk en de onoplettende kijker wordt misschien wel het gelukkigst!

Lees meer »

Gorcum bruist tijdens Cultuurmaand

In samenwerking met Hartje Gorcum komt Gorinchem tot leven en vieren we de aanvang van de Cultuurmaand met een officiële opening door wethouder Fatih Polatli bij het treinstation. Dit vindt plaats op zaterdag 1 juni om 11:00 uur. Winkelen wordt een belevenis met diverse optredens, cabaret, dans en spelactiviteiten. Met attracties zoals het Rad van Fortuin, het Fotobad en de Drakenbootrace belooft het een bruisende dag te worden.

Lees meer »

Artists in Residence: Het bastion in bloei

Van 1 juni tot en met 28 juli van 2024 zullen de Kruitmagazijnen dienst doen als werkplek voor Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar en Nathalie Geurts. Deze drie jonge makers, twee van hen zijn gevestigd in Gorinchem, zijn door Symposion uitgenodigd om tijdelijk hun intrek te nemen in de Kruitmagazijnen om te werken, experimenteren en presenteren. 

Lees meer »

Linie van Boven

De rondreizende expositie Linie van Boven staat nu Buiten de Waterpoort in Gorinchem. De expositie bestaat uit 24 luchtfoto’s van onderdelen van de Oude Hollandse Waterlinie, zoals vestingsteden, sluizen en schansen.

Lees meer »

De Gorcumse wijken ontdekken met gids

Op donderdagavond 20 juni en vrijdag 21 juni, de officiële start van de zomer, start gids Anika van der Kevie weer met Kijk in je Wijk wandelingen. Vorig jaar waren de zeven wandelingen een groot succes en daarom besloot SamenGorinchem ook dit jaar de wandelingen weer mogelijk te maken. In juni staan Laag Dalem en de Lingewijk op het programma, in juli de Gildenwijk.

Lees meer »

Interactieve filmavond over sociale media

De film ‘befriendly’ ging eerder dit jaar in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht in première, maar is binnenkort ook in Gorinchem te zien. Op zaterdagavond 1 juni organiseren Young Talent en The Mall Gorinchem een interactieve filmavond voor jongeren en volwassenen.

Lees meer »

Workshop Natuurlijk Verven bij Bibliotheek AanZet

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseert de Bibliotheek AanZet in Gorinchem een bijzondere workshop 'Natuurlijk Verven'. Tijdens deze middag krijgen deelnemers niet alleen de kans om de kunst van plantaardig verven te leren, maar ook om zich bewust te worden van hun ecologische footprint.

Lees meer »