Gedenkplaats voor de Gorcumse Martelaren

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 11:20

Tijdens de culturele zondag op 13 november organiseert het Gorcums Museum in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Gorcums Museum een lezing over de plannen van voor de Gedenkplaats voor de Gorcumse Martelaren 1572. Als ontwerper van het plan zal Bert Welmers de bedoelingen en kwaliteiten uiteenzetten

Behalve het ontwerp komen ook de realisatie en de financiering van het project aan de orde. Het verhaal van Bert en de huidige expositie van Schitterende Scherven in het Gorcums Museum geven samen een mooi beeld van de actualiteit van de geschiedenis van de martelaren.

Het Gorcums Museum is tijdens de culturele zondag gratis te bezoeken. Voor het bijwonen van de lezing van Bert Welmers wordt een kleine bijdrage van € 5,00 gevraagd. Vrienden van het Gorcums Museum hebben gratis toegang tot de lezing. De lezing start om 13.30 uur.

Nog geen vriend, als je op zondag 13 november vriend wordt kan je deze lezing gratis bijwonen. Ook de volgende activiteit van de Stichting Vrienden van het Gorcums Museum op 11 december mag je dan gratis bezoeken.

foto: GP-buro