Nieuwjaarsconcert in Het Zevende Huis

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 09:18

Van alles te doen in huistheater Het Zevende Huis

Op vrijdag 6 januari speelt het enige Nederlandse elektrische strijkerstrio "Westside" in het huistheater het Zevende Huis. Eerder in 2022 zagen we Vera de Bie in een strijkkwartet waarmee ze de verschillende stadia van een prachtige zonsondergang in de Biesbosch van muziek voorzag. Later opende ze met Flip Noorman het nieuwe seizoen in het Zevende Huis, waarbij ze zijn rauwe voorstelling geweldig benadrukte of juist verzachtte.

Nu heeft ze iets nieuws bedacht, dat ze graag, bij wijze van nieuwjaarsconcert, in Het Zevende Huis komt proberen. Met Snaren (viool, altviool en cello) stemmen, kabels, versterkers en effectpedalen creëert Westside een heel eigen wereld aan klank.

Harmonieuze ballads, klankdekens en dansbare tunes rollen van hte podium. Het concert is een try out voor de release van hun nieuwe album “Alternate Realities”. De toegang is, zoals altijd, op basis van een donatie in de hoed. Er is koffie en thee. Aanmeldingen kan handig zijn en kan via: info@zevendehuis.nl

Pop-noir in het Zevende Huis

Pop-noir formatie The Bullfight speelt sinds het prille begin in 2003 donkere popliedjes met een flinke dosis pathos.
In 2020/2021 vroeg de band meerdere zangers en zangeressen om een spoken word-bijdrage aan te leveren. Puur de kale vocal track. De band werkte hiervoor op dit album samen met punklegende Henry Rollins, founding member van Tindersticks, 

David Boulter, de frontman van The Golden Earring, Barry Hay. Ook Spinvis, Alex Roeka, Mark Ritsema en Daisy Cools leverden prachtige bijdragen aan. Inmiddels krijgt het album “some divine gift” lovende recensies in onder meer Oor.

Op Culturele Zondag 8 januari spelen ze in Het Zevende Huis. Vriend van het Huis Daniëlle Sporken zal tevens een aantal kunstwerken ten doop houden. Haar werken zullen twee weken bij ons te zien zijn. U bent van harte welkom voor de opening om 15.00 en het concert vanaf 15.30. De toegang is op basis van een donatie in de hoed.

Klik voor vergroting