Voorleesdagen op Slot Loevestein met verhalen

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 07:36

gratis toegang *)

Omdat we (voor)lezen en de ontwikkeling van kinderen zo belangrijk vinden, sluiten we aan bij de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. Slot Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hugo de Groot, die gevangen zat in het slot, las ontelbaar veel boeken, schreef zelf boeken én ontsnapte in een boekenkist. Zijn ideeën over vrede, vrijheid en recht veranderden de wereld.

Daarom worden er op verschillende dagen leuke, spannende en interessante verhalen voorgelezen in het kasteel én bieden wij gratis* toegang voor kinderen (na online aanmelding). Misschien ben jij, of is jouw kind, wel de volgende Hugo de Groot! Hoe ga jij de wereld veranderen?

Het belang van dagelijks voorlezen aan kinderen is bij ons allemaal bekend. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel en uitbreiding van de woordenschat. Door veel voor te lezen wek je interesse in geschreven taal en bereid je je kind voor op het toekomstige
leren lezen. Dat vertaalt zich uiteindelijk in betere leerprestaties op school.

Op woensdagmiddag 25 januari en 1 februari wordt er om 14:30 uur in de Grote Kamer van het kasteel voorgelezen. Op zaterdag 28 januari, zondag 29 januari en zaterdag 4 februari wordt er om 11:00 uur en 14:30 uur voorgelezen in de Grote Zaal.

Kinderen gratis toegang

Na aanmelding via het online formulier hebben kinderen gratis toegang. Het is niet mogelijk om telefonisch te reserveren. Volwassenen kunnen op vertoon van een geldig toegangsbewijs naar binnen. Koop online of aan de kassa je kaartje, Museumkaart en Vestingpas zijn geldig.

* Voorwaarden gratis toegang:

• Alleen na online aanmelding.
• Alleen onder begeleiding van een volwassene.
• Maximaal 4 kinderen per begeleidende volwassene.
• Geldig voor kinderen t/m 12 jaar.
• Niet te combineren met kortingsacties voor volwassenen.
• Tot uiterlijk 1 dag voor bezoek aanmelden.
• Maximaal 50 kinderen gratis toegang per dag. Vol = vol.

Bijgevoegde foto: Fotograaf Marcel Köppen, Slot Loevestein