Bliek van Waardering in het leven geroepen

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 09:54

Vrijdagmorgen 24 februari werd het kunstwerk "Bliek van Waardering"  overhandigd aan Lisette Colijn van het Gorcums Museum door Harry van Haaften, voorzitter van CU Gorinchem. Zij ontving het in 3D geprinte werk als schenking namens de ChristenUnie Gorinchem in aanwezigheid van de kunstenaar Marco van Trigt.

De Bliek van Waardering bij de overdracht had een groter formaat. De 16 stuks, die door de CU werden aangeschaft zijn miniaturen van dit kunstwerk,  en deze worden de onderscheidingen voor de genomineerden voor de Bliek van waardering. Het groter formaat van de overdracht krijgt een permanente plek in het Gorcums Museum. Lisette Colijn en Harry van Haaften ondertekenden hiervoor de nodige papieren. Marco van Trigt gaf aan toch wel trots te zijn op het feit, dat hij een kunstwerk van hem nu onderdeel is van het museum.

(meer tekst onder foto's)

foto's en video: GP-buro / GP-tv

De ChristenUnie heeft het voornemen om de Bliek van Waardering, tweemaal per jaar uit te reiken aan een Bliek die verbinding betekenisvol maakt. De ChristenUnie Gorinchem heeft hart en oog voor het vele vrijwilligerswerk dat wordt gedaan. De CU Gorinchem selecteert uit de genomineerden degene die op basis van hun persoonlijke inzet of betrokkenheid in Gorinchem opvalt en waarbij de uitwerking van zijn of haar inzet Gorinchem een beetje mooier maakt.

De CU heeft een contactformulier om in te vullen met de motivatie waarom u vindt dat deze persoon de Bliek van Waardering verdient.

Ieder jaar wordt in februari en in oktober een Bliek van Waardering uitgereikt.

Het kunstwerk van Marco van Trigt is onderdeel van een serie werken die wat de kunstenaar betreft een ode is aan de zaagsnede van Ad Dekkers. ‘De ChristenUnie wil graag mensen die zich inzetten voor Gorinchem een blijk van waardering geven’ vertelt Harry van Haaften, voorzitter van de ChristenUnie Gorinchem. ‘Iets wat bijzonder is en een link heeft naar Gorinchem. Een kunstwerk van een lokale kunstenaar draagt daaraan bij. De ChristenUnie is blij dat dit werk een plek krijgt in het Gorcums Museum. Een plek waar de historie van de stad, maar ook kunst te zien is. Cultuur is ook een weerspiegeling van wat er in de stad te zien en te horen is. De mensen maken de stad. De Bliek van Waardering wil zichtbaar maken welke bijzondere mensen er in Gorinchem wonen en werken. Ik hoop dat deze Bliek van Waardering iedere keer weer een bijzondere Gorinchemmer in het zonnetje mag zetten’.