Theatervoorstelling van Fred Delfgaauw genomineerd voor Planetree innovatieprijs

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 10:18

Planetree staat voor zorg zoals je je dierbaren gunt. Ontstaan door de ervaringen van een patiënte en uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde visie en aanpak die mensen wereldwijd inspireert en uitdaagt om iedere dag het verschil te maken. Jaarlijks worden de Planetree Awards uitgereikt aan innoverende initiatieven binnen de Planetree zorg

In de COVID-periode, toen de theaters gesloten waren, heeft de Gorinchemse theatermaker Fred Delfgaauw zich ingezet voor het verpleeghuis Waerthove van Rivas, de grootste zorgaanbieder van regio Gorinchem. Samen met Joep Koch, Planetree-veteraan, heeft hij 85 zorgmedewerkers gecoacht richting een verbeterde samenwerking in de zorg aan de bewoner én de zorg voor elkaar. Niet met een traject dat uit een boekje kwam, maar dat gaandeweg ontstond op basis van ervaringen van bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers. 

Om het resultaat ook op de lange termijn te behouden, heeft Fred Delfgaauw zijn observaties en ervaringen verwerkt tot de prachtige en zeer goed ontvangen theaterproductie “Broos”.

Dit bijzondere project waar zorg en cultuur op niet eerder toegepaste wijze samenkomen, is genomineerd voor de Planetree Innovatie Award. U kunt stemmen op deze productie, of op andere prachtige innovaties binnen de zorg, via de website https://www.planetree.nl/planetree-awards-2023/.  De digitale stembus is geopend tot en met 25 april.