Pip Utton - Dickens & Einstein

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 11:03

Meesterverteller Pip Utton weet in zijn Engelstalige voorstellingen als geen ander beroemde en beruchte historische figuren tot leven te brengen. Hij is dan ook een briljant en veelvuldig onderscheiden acteur. Eerder speelde hij in Peeriscoop ‘Hitler’ en ‘Bob Dylan’. Deze avond kruipt hij (als persoonlijk cadeautje voor Theater Peeriscoop en Fred Delfgaauw) met twee voorstellingen in de huid van twee markante personen.

Charles Dickens was de schrijver met de meeste invloed in de 19e eeuw. Utton geeft een verkorte versie van de laatste 12 jaar van de auteur, afgewisseld met gepassioneerde lezingen uit zijn romans, die worden uitgevoerd alsof ze voor een Victoriaans publiek gehouden worden. Met o.a. het schrijnende verhaal uit ‘Oliver’ over de brute moord op Nancy door Bill Sikes. 

Na de pauze is Albert Einstein een uur aan het woord. Einstein werd de meest invloedrijke man van de 20e eeuw genoemd. Dit stuk heeft veel anekdotes uit diens leven en, hoewel zijn houding altijd geniaal is, schuwt Pip Utton de minder vriendelijke aspecten van het gedrag van Einstein niet. Er is ook verdriet, dat door zijn bevindingen de atoombom werd ontwikkeld, iets waarvan hij graag afstand zou nemen. 

De entree bedraagt € 19,50 inclusief een kop koffie of thee. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. 

DEZE VOORSTELLING WORDT VOLLEDIG IN HET ENGELS GESPEELD