Scholierendrukte bij IFFG Bios Centraalpunt

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 10:45

Vrijdag 12 april genoten ruim 400 scholieren met hun docenten van films in de IFFG Pop-Up Bios bij het Centraal Punt aan de Haarsekade in Gorinchem. Normaal gesproken zou het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) hebben plaats gevonden van 11-14 april, maar dit moest worden geannuleerd door het ontbreken van de verwachte bioscoop. Het IFFG zorgt, samen met diverse partners en ondernemers uit de stad, dat iedereen dit jaar toch kan genieten van het actuele programma aanbod.

‘Het is enorm fijn dat we onze pop-up bios konden opbouwen bij het Centraal Punt. We werkten al eerder samen. Samen bereiken we tenslotte meer en zo konden Gorcumse scholieren toch genieten van twee prachtige actuele films’, aldus festivaldirecteur van der Kevie. ‘Filmeducatie is een belangrijk onderdeel in onze programmering en een welkome aanvulling binnen het onderwijs. Films spreken tot ieders verbeelding en zorgen dat bepaalde onderwerpen makkelijker bespreekbaar worden en begrip voor elkaar vergroot’.

De gekozen films sloten aan bij de belevingswereld van de scholieren. In Dancing Queen zoekt hoofdrolspeler Mina hoe ze haar zelftwijfel kan overwinnen. Een feelgood film vol dans, humor en belangrijke levenslessen over het durven volgen van je dromen en trouw blijven aan jezelf. In de succesvolle Nederlandse film Jippie No More! wil regisseur Margien Rogaar de kijkers meegeven hoe je je eigen pad kunt volgen en toch openstaat voor de ander. Het draait in deze film om liefde, vriendschap en familie.

Het volgende in de IFFG agenda is een uitstap naar Turnhout (België) voor een compleet verzorgde dag met films bij het MOOOV filmfestival. Voor info & en tickets: www.iffg.nl.

foto's: IFFG