Culturele zondag op Moederdag

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 11:40

In Café De Keizer in de Keizerstraat kun je vanaf 14 uur genieten van een speciaal Moederdag programma onder het genot van extra lekkere wijnen. In de kroeg is een sneltekenaar aanwezig: Hans van Helden en onze eigen stadsdichter Martin Rensen. Samen verzorgen zij een uniek cadeau voor elke moeder die voorgedragen wordt.

stadsdichter Martin Rensen

Je kunt je moeder meenemen en haar een portret en gedicht cadeau geven! Mocht ze niet mee kunnen, dan kan je via een foto op je mobiel en door wat nuttige info bij de sneldichter in te fluisteren, hetzelfde krijgen. Het is helemaal gratis! Er staat wel een hoed voor een gulle donatie. De opbrengst gaat naar een goed Moederdag doel. Verder zullen roulerende dichters het thema ‘moeder’ voordragen.

Meer Moederdag thema vinden we bij Outsider Art Syndion aan de Zusterstraat 31.

De verschillende galeries bieden ook aantrekkelijke werken aan om moeders ermee te verrassen. Overal waar de bekende blauwe vlag hangt vinden creatieve en culturele activiteiten plaats. In de Burgstraat zijn de galeries ‘Zeven Twintig’, ‘Sterke Kunst’ en ‘De
Burgpoort’ geopend. In galerie Kunst bij Karel op de Langendijk exposeren Yvonne van Heumen (realistische schilderijen) en Jan-Paul van den Boom (houtskool). 

Atelier Ruwaard 

Atelier Ruwaard van Mark en Ariena in de Nieuwstad 24 biedt een divers en uniek aanbod, variërend van drijfhoutkunst en gedichtenkaarten tot boeken en creaties van afvalkarton. In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg en het atelier voor clavecimbelbouw wordt men ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van deze ambachten. Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf’ in de Haarstraat.

Musea en muziek

Molen de Hoop is geopend als historisch erfgoed met een kleine expositie en een prachtig uitzicht over het rivierenlandschap. In het Gorcums Museum kan men naast historische presentatie de expositie met werken van Peter Struycken bewonderen. In het Hendrick Hamelmuseum is naast de vaste Hamel collectie, een expositie van het kleurrijke werk van Piet de Hoon. Petit café la Caponnière heeft een super leuk ‘pop-up winkeltje’ met robotjes van Wendy de Vries van Atelier Wending. Het stiltecentrum ‘In de Toren’ is uit de winterstand en exposeert schilderijen van Jopke van Mersbergen.
De Utrechtse liedjesschrijver en zanger Jan van Piekeren met zijn band staan om 15 en 16 uur op het podium van Het Zevende Huis. Een optreden van Jan is keer op keer een belevenis. De sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde Utrechtse humor worden afgewisseld met prachtige liedjes. 

Donna Bastiaans en haar muzikale maatje Dirk-Jan Middelkoop duiken met het mooie weer altijd wel op in de buurt van terrassen. In theater Peeriscoop treden Noël Casteleyn (zang) en Tonnie Meinhardt (piano) op met liedjes van Jules de Corte, Paul van Vliet, Frans Halsema, Toon Hermans en Jacques Brel. Reserveer tijdig! Entree € 15,- inclusief een drankje en na afloop een hapjestafel. Aanvang 16.00 uur. Een muzikale afsluiting van de Culturele Zondag met een gezellige nazit.

Donna en Dirk-Jan

Deze editie zijn de Kruitmagazijnen en de Grote Kerk gesloten. Alle locaties behalve Peeriscoop zijn gratis toegankelijk. Het Zevende huis vraagt een vrijwillige bijdrage. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl