Lezing Mounir Samuel over inclusieve taal

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 08:41

Op de avond van woensdag 29 mei verzorgt auteur en journalist Mounir Samuel een lezing in de bibliotheek van Gorinchem. Deze avond staat in het teken van de invloed van taal op inclusie en exclusie en de stappen die we kunnen ondernemen om dit te verbeteren. Dit thema is geïnspireerd door zijn nieuwste boek 'Je mag ook niets meer zeggen'. Samuel is een voorvechter van een taalgebruik dat iedereen eer aandoet.

In zijn presentatie belicht Samuel met humor hoe ons dagelijks taalgebruik doorspekt is met niet-neutrale uitdrukkingen. Hij daagt je uit om na te denken en vermijdt geen enkel taboe of ongemakkelijk onderwerp. Bovendien geeft Samuel vele suggesties om onze taal inclusiever, veiliger en toegankelijker te maken.

Toegang is gratis

Gedurende de lezing is er volop gelegenheid tot reageren. Toegang is kosteloos, maar bezoekers dienen zich vooraf aan te melden. Aanmelden is mogelijk via de website van de bibliotheek of ter plaatse. De avond start om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.15 uur.

Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989), politicoloog, journalist, artiest en schrijver van dertien boeken, verweeft de grote thema's van onze tijd; van gender tot klimaat, en van religie tot kunst en cultuur. Hij zoekt naar antwoorden op de belangrijke vragen van vandaag. Winq magazine heeft hem uitgeroepen tot 'The change agent of the decade'.