Workshop Natuurlijk Verven bij Bibliotheek AanZet

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 10:34

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseert de Bibliotheek AanZet in Gorinchem een bijzondere workshop 'Natuurlijk Verven'. Tijdens deze middag krijgen deelnemers niet alleen de kans om de kunst van plantaardig verven te leren, maar ook om zich bewust te worden van hun ecologische footprint.

De workshop begint met een presentatie over de impact van onze consumptie op het milieu, waarbij de nadruk ligt op duurzame praktijken. Vervolgens gaan we aan de slag met het natuurlijk verven van kledingstukken. Deze methode maakt gebruik van milieuvriendelijke stoffen zoals sojamelk om kleuren beter te laten hechten, in plaats van agressieve chemicaliën zoals ijzer of aluminiumzouten.

Plantaardig verven biedt een unieke en soms onvoorspelbare ervaring; geen twee stukken textiel krijgen exact dezelfde kleur, wat zorgt voor een unieke en persoonlijke touch aan elk kledingstuk. Wel moet rekening worden gehouden met het feit dat de kleuren sneller kunnen vervagen dan bij het gebruik van conventionele textielverf.

Details van de workshop:

  • Leeftijd: 15 tot 30 jaar
  • Datum: Zaterdag 25 mei 2024
  • Tijd: 13:00-15:00 uur
  • Locatie: Bibliotheek AanZet, Groenmarkt 1, Gorinchem
  • Adres: Bibliotheek AanZet • Bibliotheek Gorinchem Centrum, Groenmarkt, Gorinchem, Nederland

Aanmelden voor deze workshop kan via de website van de bibliotheek: Workshop Natuurlijk Verven. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!