Interactieve filmavond over sociale media

Gepubliceerd op 24 mei 2024 om 10:44

De film ‘befriendly’ ging eerder dit jaar in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht in première, maar is binnenkort ook in Gorinchem te zien. Op zaterdagavond 1 juni organiseren Young Talent en The Mall Gorinchem een interactieve filmavond voor jongeren en volwassenen.

De 16-jarige Dina Selma Bousslham is initiatiefnemer en co-regisseur. Ze hoopt op een mooie avond voor de bezoekers: “Door middel van gezelligheid, entertainment, film en een Q&A, gaan we nadenken over social media. Wat zijn de kansen en gevaren ervan. Ik hoop dat meer jongeren gaan inzien dat er ook gevolgen zijn van hun acties op sociale media.”

In de speelfilm van 35 minuten, worden de vrienden Sophie, Emily, Levi, Noor, Mo en Britt gevolgd. De nieuwste app ‘befriendly’ zorgt voor onderlinge spanningen. Wanneer Emily door Sophie wordt exposed, dreigt het helemaal mis te gaan. Daarop besluit de groep het heft in eigen handen te nemen. Het filmproject ontstond vanuit een eindexamenopdracht van het Fortes Lyceum. Onder andere acht jongeren uit Gorinchem acteren hierin. Voor hen was het een unieke ervaring om actief deel te nemen aan een echte productie op een filmset.

De filmavond is gratis en start om 19:30 uur in het Oosterlicht aan de Kruithoorn 1. Er zijn honderd plaatsen beschikbaar voor jongeren vanaf 10 jaar, opvoeders en geïnteresseerden. De zaal is open vanaf 19:15 uur. Na afloop om 20:45 uur is er ruimte voor een hapje en een drankje. Reserveren kan via www.mallgorinchem.nl. Neem voor vragen contact op met jongerenwerker Casper van Sligtenhorst via 06-40494346.

Foto: CC Studios

Bijschrift foto: De film befriendly gaat over de impact van social media. In dit filmshot staat Dina staat links