De Gorcumse wijken ontdekken met gids

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 10:14

Op donderdagavond 20 juni en vrijdag 21 juni, de officiële start van de zomer, start gids Anika van der Kevie weer met Kijk in je Wijk wandelingen. Vorig jaar waren de zeven wandelingen een groot succes en daarom besloot SamenGorinchem ook dit jaar de wandelingen weer mogelijk te maken. In juni staan Laag Dalem en de Lingewijk op het programma, in juli de Gildenwijk.

‘De wandelingen werden vorig jaar zo enthousiast ontvangen en waren bijna allemaal volgeboekt, meldt van der Kevie vrolijk. ‘De wandelaars waren verrast over de ontdekkingen die zij deden in de Gorcumse wijken. Er werden veel herinneringen opgehaald en persoonlijke verhalen gedeeld. Dat is ook zo bijzonder aan de wandelingen, het zorgt voor leuke ontmoetingen en meer verbinding tussen inwoners van de stad. Het is een leuke activiteit voor iedereen, van jong tot oud.’

SamenGorinchem zet zich in voor een betrokken buurt en vindt het belangrijk dat er activiteiten zijn waar iedereen aan mee kan doen. Deelname aan de wandelingen is gratis.

‘De wijken kennen een rijk verleden aan verhalen en verbergen bijzondere plekken. Ze worden gekenmerkt door mooie groene plekken, kunst in de buitenruimte en markante gebouwen. De wandelingen eindigen meestal bij een buurtcentrum of ontmoetingsplek, waar nog wat lekkers klaar staat voor de deelnemers’, vertelt van der Kevie.

Donderdagavond 20 juni om 19.30 uur is de wandeling in Laag Dalem - Wijdschild. Vrijdag 21 juni om 15.00 uur start de wandeling in de Lingewijk.

Kijk in je Wijk wandelingen van 1,5 uur zijn gratis, aanmelden is verplicht via info@metanika.nl. Meer informatie: mooigorinchem.nl of samengorinchem.nl.

foto: Johannes van Camp