Gorcums Museum met activiteiten in de maand van Cultuur

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 11:19

Het Gorcums Museum organiseert ook activiteiten in de maand van Cultuur in juni. Zij leveren hiermee een bijdrage aan andere organisaties die hebben samengewerkt om een aantrekkelijk programma samen te stellen. 

Het Gorcums Museum presenteert momenteel de tentoonstelling 'Rondom PS en Bevriende Werken'. Deze expositie is een hommage aan de kunstenaar Peter Struycken, die in Gorcum woont en dit jaar zijn 85ste verjaardag viert. Struycken heeft gedurende zijn leven een indrukwekkend oeuvre gecreëerd, met kunstwerken waarin computers een centrale rol spelen. Naast een overzicht van zijn werk, toont het museum ook 'bevriende werken': kunst van collega's uit zijn directe omgeving die Struycken door de jaren heen heeft verzameld.

Een van de vrienden en tevens kunsthistoricus is Carel Blotkamp. Al jarenlang onderhouden Struycken en Blotkamp een levendige uitwisseling van gedachten over de kunstwereld.

Op 9 juni zullen de twee vrienden live in gesprek gaan naar aanleiding van 'Rondom PS en Bevriende Werken'. Na het gesprek heeft u de gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken.

Het museum blijft geopend tot 17:00 uur.

Peter Struycken