Activiteiten Het Zevende Huis in juni

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 12:06

Tijdens de Cultuurnacht in Gorinchem op vrijdag 7 juni is er een meezingsessie in de tuin van Het Zevende Huis. Iedereen is welkom; zangtalent is niet vereist.

Ze gebruiken geen bladmuziek, maar zingen korte canons, opwarmers, energizers, wereldliedjes en doen klankexperimenten. Helga Buitelaar van Zangwerkplaats Gorinchem leidt de sessie.

Het thema is 'Zingen tot het donker is', met liedfragmenten over licht en donker en de invallende nacht. Nog met daglicht wordt om 21.45 uur begonnen tot de duisternis invalt. De sessie duurt een uur.

Na afloop is er gelegenheid om in Het Zevende Huis het gratis optreden van De Vale Gieren bij te wonen! Voor een vrijwillige bijdrage staat er een hoed klaar.

Ook zijn er koffie, thee, frisdrank en iets lekkers beschikbaar.


Culturele zondag - 9 juni

In de voorstelling "Dit zijn de Echte" onderzoekt Thom Gerrits de intrigerende vraag: waarom is hij gelukkiger dan anderen? Met boeiende verhalen, liedjes en rapnummers leidt hij je door een show vol plotwendingen. De aandachtige toeschouwer ontdekt wellicht het geheim van een leven vol controle en geluk, terwijl de minder oplettende kijker juist het gelukkigst kan worden!

Thom treedt op met zijn soloshow op diverse locaties, heeft cabaretavonden georganiseerd en was eerder succesvol met zijn cabaretgroep Simpleton. Hij haalde de halve finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2022. Momenteel toert hij met zijn eerste avondvullende show. Het Leids Cabaretfestival beschreef hem als een 'energieke jonge hond'. Het juryrapport van het Amsterdams Kleinkunstfestival vermeldde: "Thom bezit een sterke theateraanwezigheid en staat vastberaden op het podium. Hij maakt scherpe, sterke overgangen. Hij is intelligent, snel, taalvaardig en komt met originele vondsten."

Er zijn twee shows van 45 minuten: één om 15.00 uur en de andere om 16.00 uur. Er wordt een hoed neergezet voor de artiest, en koffie, thee en lekkernijen zijn gratis. Dit is de laatste voorstelling in het Zevende Huis voor de zomerstop.