Programma cultuurnacht in Grote Kerk

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 09:46

Wijsheid in de nacht: Er is niets nieuws onder de zon!

‘Wat er was, zal er altijd weer zijn,
Wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan.
Er is niets nieuws onder de zon.’

Prediker heeft alles onderzocht om tot zijn conclusie te komen. Het is een boeiende zoektocht die vandaag de dag nog relevant is. We luisteren naar Prediker in drie sessies van elk dertig minuten. Tijdens het lezen improviseert Arjan Versluis op de piano.

Prediker is een boek uit de Bijbel en maakt deel uit van de wijsheidsliteratuur, waarschijnlijk geschreven in de vijfde eeuw voor Christus. Het boek behandelt de grote levensvragen. Heeft het leven zin als alles 'lucht en leegte' is? Wat is een goed leven, wat is rechtvaardigheid? Wat is wijsheid, en wanneer is iets dwaas? Waar is God in dit alles, of blijft Hij op afstand? Prediker stelt deze vragen in beeldende taal aan zichzelf en de lezer.

Deze bijdrage aan de Gorcumse Cultuurnacht in de sfeervol verlichte Grote Kerk is een eerbetoon aan Henk van Ulsens interpretatie van Prediker. Tussen de sessies door bieden de Vrienden van de Grote Kerk rondleidingen aan en is er gelegenheid om het monumentale orgel van dichtbij te bekijken. Kom binnen en geniet van deze bijzondere avond!

Tijden:
Rondleidingen kerk en orgel: 21:00, 22:00 en 23:00 uur

‘Wijsheid in de nacht’; literatuur- en muziekperformance: 21:30, 22:30, 23:30 uur

Duur per sessie: 30 minuten

Locatie: Grote Kerk, Groenmarkt 7