Dood Paard brengt "Op Hoop van Zegen" naar het toneel

Gepubliceerd op 9 februari 2024 om 11:37

Theatergezelschap Dood Paard staat klaar om het publiek te betoveren met een eigentijdse en uitgebeende versie van "Op Hoop van Zegen" van Herman Heijermans. Deze tijdloze aanklacht tegen de misstanden in de zeevisserij zal op 17 februari 2024 om 20:30 uur in de theater Peeriscoop worden opgevoerd.

Gebaseerd op Heijermans' grondige onderzoek naar de schrijnende omstandigheden in de zeevisserij, brengt Dood Paard een krachtig verhaal over de roekeloze exploitatie van vissersschepen als 'drijvende doodskisten'. De voorstelling werpt een kritische blik op het glorieuze ondernemerschap op zee, dat vaak wordt geprezen maar zijn glans verliest in het licht van de menselijke tragedie die erachter schuilgaat.

De hedendaagse relevantie van dit meesterwerk kan niet worden overschat. Niet alleen vissers, maar ook werknemers in andere sectoren zullen de parallel met hun eigen ervaringen trekken - of het nu gaat om pakketbezorgers of het bagagepersoneel van Schiphol.

"Op Hoop van Zegen" wordt door Dood Paard gepresenteerd als een hevige storm, waarin de scherpste kanten van het toneelstuk naar boven komen. Deze voorstelling belooft een mokerslag voor ons geweten te zijn, waarbij de hoge prijs van onze dagelijkse consumptie pijnlijk aan het licht komt.

De entree voor deze indringende voorstelling bedraagt € 19,50, inclusief een consumptie. De kassa en foyer zullen een uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn, zodat het publiek zich rustig kan voorbereiden op een avond vol emotionele intensiteitt.

Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op Dood Paard - Op hoop van Zegen - Theater Peeriscoop - 17 februari 2024