Marije Nie presenteert "Poetry of Steps": Een Dansconcert voor de Zintuigen

Gepubliceerd op 9 februari 2024 om 11:54

Een muzikale wandeling door de geschiedenis van tapdans

Op 18 februari 2024 om 16:00 uur zal de Nederlandse tapdanseres Marije Nie het podium betreden in Theater Peeriscoop voor haar betoverende dansconcert, "Poetry of Steps". Dit unieke evenement nodigt het publiek uit voor een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van tapdans en de persoonlijke verhalen van de kunstenaar zelf.

"Poetry of Steps" dient als een metafoor voor de duizenden stappen die we dagelijks zetten. Het is een viering van het ritme en de melodieën die ons leven begeleiden, stap voor stap door onze reizen. Tegelijkertijd werpt het concert een fascinerend licht op de turbulente oorsprong van tapdans, met zijn nauwe banden met de wereld van jazzmuziek. Door een unieke mix van ruwe energie en technische verfijning, is tapdans door de jaren heen beschouwd als 'de koning der dansen'. Marije Nie's voeten worden ware percussie-instrumenten, die betoverende grooves en geheimzinnige ritmes voortbrengen.

Als professioneel tapdanseres, muzikant, performer, docent en producer heeft Marije Nie meer dan 25 jaar ervaring op internationaal niveau. Ze brengt hedendaagse tapdans naar diverse contexten, van muziek- en filmproducties tot theateroptredens en conferenties over de hele wereld. Een bijzonder detail is dat ze haar thuisbasis heeft in Gorinchem.

De entree voor dit bijzondere evenement bedraagt slechts € 15,00, inclusief een verfrissende kop koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling, en een smakelijke hapjestafel om na afloop van te genieten. De kassa en foyer zullen een uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn, zodat het publiek zich rustig kan voorbereiden op de avond.