Hippie Meezingsessie

Op 6 juli nodigt Helga Buitelaar van Zangwerkplaats Gorinchem iedereen uit voor een uur gezamenlijk zingen, ditmaal niet in de toren maar in de stationshal van Gorinchem.

Lees meer »

Creatief met Marleen

Op woensdag 19 juni is er opnieuw een sessie 'Creatief met Marleen van Zwienen' in de Bibliotheek AanZet aan de Groenmarkt. In het kader van de 'Cultuurmaand' in Gorinchem werken we rond dit thema en maken we een collage.

Lees meer »

Cultuurmaand ook in Natuurcentrum

Met een cultureel programma trekken zangers en dansers door de stad langs verschillende plekken zoals woon-zorgcomplexen, verzorgingshuizen, winkelcentra, wijkcentra en het Natuurcentrum. De artiesten benaderen het publiek direct, zodat iedereen kan deelnemen!

Lees meer »

Kunstcafé Rivierenland

Komende zaterdag, 15 juni, is het weer tijd voor het inspirerende Kunstcafé Rivierenland! Er wordt weer teruggekeken op "Out of the Box" tijdens de Cultuurnacht.

Lees meer »

Natuuratelier - Workshop Upcycling Artt

Overal om je heen zijn materialen te vinden die geschikt zijn voor hergebruik. Laat je inspireren om op een creatieve wijze afval en oude materialen een nieuw leven te geven. In deze workshop, onder de creatieve leiding van Karen Bruggeman, ga je figuren maken op prachtige boomschijven. Deze figuren kunnen mensen, dieren of andere leuke vormen zijn, gemaakt van natuurlijke materialen zoals stenen, hout, schelpen en meer.

Lees meer »

Plaatsing glas-in-lood ramen dichterbij

De installatie van vier glas-in-loodramen met afbeeldingen van de Martelaren van Gorcum nadert voltooiing. Deze ramen, elk vijf meter hoog en drie meter breed, zullen naast de voormalige rooms-katholieke kerk worden geplaatst.

Lees meer »

Tribute festival

Tijdens het Tribute festival brachten talrijke bands hulde aan diverse artiesten. Met themadagen die voor elke smaak iets boden, was het de perfecte gelegenheid om het ultieme festivalgevoel van ruimte, sfeer en muziek te delen met vrienden en familie. 

Lees meer »

Fortes Festival - Live is a Party

Het Fortes Festival in Gorinchem is een cultureel evenement dat georganiseerd wordt door jongeren en voor jongeren. Het festival biedt een platform voor diverse kunstuitingen, waaronder film, straattheater, muziek, DJ-sets, tentoonstellingen, dans, animatie en beeldende kunst. Dit jaar werd het festival gehouden op 14 en 15 juni.

Lees meer »

Gorcums Bierfestival!

Ook dit jaar keert het Gorcums Bierfestival terug naar het mooiste eiland van Gorinchem: het Natuurcentrum Gorinchem! Op zondag 23 juni 2024 vindt de zesde editie plaats, georganiseerd door Stadsbrouwerij Dukes, van dit unieke familiefestival.

Lees meer »

Elke dag een ander thema tijdens Zomerfeest

Het 41e Zomerfeest is in aantocht en vindt plaats van dinsdag 20 tot en met zondag 25 augustus. De line-up voor Gorinchems gezelligste feest is bijna rond, en dit jaar heeft elke dag een eigen thema, zoals Catchy Tuesday, Hollandsche Woensdag, Thursday Pop en Friday Dance. Je kunt optredens verwachten van OAK Madness, René Schuurmans, de Bankziters, Chuka, Lampegastuh en anderen. De online kaartverkoop start op vrijdag 7 juni om 17:00 uur.

Lees meer »

Kaartverkoop voor Timmerdorp 2024

Met het huidige aantal vrijwilligers kunnen we vandaag helaas slechts 20 kaartjes voor het kleine veld (5 t/m 7 jaar) verkopen. Dit betekent dat we helaas honderden kinderen moeten teleurstellen.

Lees meer »

Fietsevenement van Sport4Hope

Op zaterdag 22 juni wordt de sponsortocht Sport4Hope georganiseerd in Gorinchem, om aandacht te vragen voor de stichting 'Als kanker je raakt'. De opbrengst van deze sfeervolle fietsdag komt ten goede aan mensen die door kanker zijn getroffen.

Lees meer »

Succesvolle Maritime Industry met 9.000 bezoekers

De achttiende editie van de vakbeurs Maritime Industry is op 28, 29 en 30 mei 2024 bezocht door 9.000 vakprofessionals. In totaal presenteerden ruim 350 exposanten zich op deze driedaagse vakbeurs voor de maritieme industrie in Evenementenhal Gorinchem. Ook zamelde de beursorganisatie weer geld in voor een goed doel, wat dit jaar resulteerde in maar liefst €20.000 voor Mercy Ships. De volgende editie van Maritime Industry is op 20, 21 en 22 mei 2025.

Lees meer »