Lunchconcert Grote Kerk met Liguster

Een Gorcumse gebeurtenis die tevens een familiefeest is! De bandleden van Liguster zijn niet alleen muzikaal verbonden en inwoners van Gorinchem, maar vormen ook een familie. Moeder en muzieklerares Helga Buitelaar zingt samen met haar dochters Erin en Dane Blom, en echtgenoot Johan van Drunen. Met een divers scala aan instrumenten, waaronder gitaar, kofferset, ukelele, doedelzak, fluit en klarinet, brengen zij een breed palet aan muzikale genres en sferen ten gehore.

Lees meer »

Nieuwe expositie in het Gorcums Museum

Uit bewondering voor de Hollandse meesters heeft Bert Biemans een bijzondere collectie kunstwerken opgebouwd van kunstenaars uit de 17de en 19de eeuw. In het Gorcums Museum is zijn verzameling, die uit ruim zestig werken bestaat, voor het eerst in haar geheel te zien. Dit is ook altijd de bedoeling van Bert geweest: het publiek laten genieten van zorgvuldig bijeengebrachte kunst.

Lees meer »

Zomerconcert 2024 – Evan Bogerd

In de zomer van 2024 geven vijf gerenommeerde organisten een orgelconcert in de Grote Kerk van Orgelstad Gorinchem. Tijdens het vierde en laatste concert in deze serie kunt u genieten van de muziek van Evan Bogerd, de organist van de Amsterdamse Westerkerk.

Lees meer »

Lunchconcert - Django à Paris

"Django à Paris" belicht het leven en de muzikale nalatenschap van Django Reinhardt door middel van verhalen en muziek. Dit concert zet de schijnwerpers op de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt, wiens invloed op de Europese jazzmuziek in de jaren '30 onmiskenbaar was.

Lees meer »

Marktconcert – Nico Blom

Bij de wekelijkse markt in de schaduw van de Grote Kerk toren, biedt de kerk zelf een unieke ervaring: het luisteren naar het indrukwekkende Bätz-Witte orgel. Deze marktconcerten staan bekend om hun informele sfeer, waarbij bezoekers vrij zijn om binnen te wandelen en te genieten van de muziek.

Lees meer »

Culturele Zondag met nieuwe exposities

De Culturele Zondag draait ook in de zomermaanden door. Alleen Peeriscoop en het Zevende Huis hebben seizoenstop. Maar de Grote Kerk is nu wel geopend. Dit keer met een tentoonstelling van leerlingen van het atelier van inspiratie onder leiding van docent Neeltje Alblas. Ze hebben vorm gegeven aan het thema ‘vintage’ – oud in een nieuw jasje. In verband met de kerkdienst sluit de expositie om 16 uur.

Lees meer »

Project Walaffuit Bomkanon van start

Met de levering van het eikenhout is afgelopen donderdag de praktische uitvoering van het project Walaffuit Bomkanon van start gegaan. De Werkgroep Vesting Gorinchem (WVG) beoogt hiermee een historisch correct affuit te maken voor de dikke kanonsloop, die op Bastion II, achter parkeergarage Kweeklust, in de in 2019 gerestaureerde geschutbatterij op boomstammetjes ligt.

Lees meer »

De Kunst van het Improviseren - Een Muzikale Reis van 45 Jaar

Als geboren (1952) en getogen Amsterdammer begon hij zijn muzikale reis op jonge leeftijd. Tijdens zijn orgelstudie aan het Utrechts conservatorium verhuisde hij naar Gorinchem. Zowel hij als zijn vrouw waren studenten in die tijd; zij studeerde ergotherapie en hij bereidde zich voor op zijn eindexamen UM voor orgel. Hoewel hij graag piano als hoofdvak had willen kiezen, werd dat later zang. In 1978 behaalde hij zijn diploma UM Orgel in de Lambertus kerk in Helmond.

Lees meer »

Arttech 3D

Op woensdagmiddag. 3 juli,  vond in het Gorcums Museum de selectie plaats voor de winnaar van de Arttech 3D-competitie. Dit evenement is een samenwerking tussen het Gorcums Museum, @I-lab en de bibliotheek.

Lees meer »