Van Ekeren Kuiper verrast Leerlingen Vita College met schenking

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 09:16

Vandaag heerst een feestelijke stemming op het Vita College aan het Merwedekanaal. De introductieweek is voorbij en de lessen zijn begonnen. ‘Maar vandaag hebben we nog wat extra’s voor de leerlingen’ vertelt docent Levente Kalmár. Vorig schooljaar hebben de leerlingen van Vita Tech een enorm insectenhotel gebouwd en bij Van Ekeren Kuiper in Dalem op het terrein geplaatst en daar wil het bedrijf ze graag voor bedanken.

Maatschappelijk project

Met dit maatschappelijke project hebben zowel Vita-College als Van Ekeren Kuiper een steentje bijgedragen aan de vergroening van de buurt. ‘Door dit hotel komen nog meer insecten in de buurt en dat is weer goed voor de natuur, meer insecten betekent een groenere buurt.’ Aldus Joyce, één van de leerlingen die het hotel heeft gebouwd.

Schenking

Om de leerlingen en de school te bedanken voor het harde werk en het prachtige hotel dat ze geleverd hebben, schenkt Van Ekeren Kuiper in samenwerking met verzekeringspartner Nh1816 Verzekeringen een interieurreiniger aan de school voor de afdeling Vita Wheels. Tijdens deze lessen van Vita Wheels gaan de leerlingen aan de slag als monteurs, ze repareren fietsen, verwisselen banden en leren hoe je auto’s kunt schoonmaken, polijsten en vanaf nu kunnen ze ook leren de bekleding goed te reinigen. Met de schenking van de interieurreiniger kunnen de leerlingen nog professioneler te werk gaan, in een echte garage wordt namelijk ook de binnenkant van de auto met apparatuur al deze gereinigd.

Aan de slag

Tessa van Ekeren overhandigt een grote doos aan de leerlingen, voorzichtig maken ze de doos open. ‘Dit is echt cool, mogen we ‘m nu gelijk gaan gebruiken?’ vraagt Farzat met glimmende ogen terwijl de leerlingen met de doos richting het Vita Wheels lokaal lopen. ‘Eerst de gebruiksaanwijzing lezen’, roept Levente Kalmár lachend achter ze aan, ‘Nu kunnen we toch wel stellen dat dit een geslaagd project is geweest.’

Bron: facebook Vita College


«   »