Opening gezinsopvang Leger des Heils

Gepubliceerd op 8 september 2022 om 09:18

Dinsdagmiddag, 6 september, werd aan de Keizerstraat in Gorinchem, een gezinsopvang van het Leger des Heils geopend. Namens de gemeente was hierbij wethouder Dansen aanwezig. Door corona liep dit alleen wat vertraging op.

Het gebouw is aangepast zodat er 7 gezinnen kunnen wonen. In het voorjaar van 2022 trok het eerste gezin in de woning. De gezinsopvang voldoet erg aan een behoefte.  Momenteel zijn er meerdere gezinnen met kinderen dakloos. Er zijn in de regio onvoldoende goede mogelijkheden om hen een tijdelijke plek te bieden. Ze worden nu vaak in een hotel of vakantiepark opgevangen. Dit is geen geschikte plek voor een gezin. Het is vaak ver weg van voorzieningen en het gewone leven.

Poort6 lieten de 3 woonlagen van Keizerstraat 4-6 daarvoor verbouwen. Per woonlaag werd een gezamenlijke huiskamer gemaakt. 

Het Leger des Heils biedt gezinsbegeleiding aan huis

De gezinnen aan de Keizerstraat krijgen een eigen gezinscoach die 1 of 2 keer per week op bezoek komt. De gezinscoach helpt ze met meerdere ingewikkelde problemen. Samen worden stap voor stap leefgebieden aangepakt. In overleg met de deelnemer wordt zo nodig schuldhulpverlening, verslavingszorg, GGZ of een andere instantie ingeschakeld. De gezinnen hebben vaak veel meegemaakt. Het Leger des Heils wil ze echt weer op weg helpen. Daarom maken ze met elk gezin een persoonlijk plan. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een eigen huis en een inkomen. Het is de bedoeling dat ze binnen 6 maanden kunnen doorstromen naar een eigen woning.

foto: Leger des Heils


«   »