COC Gorinchem organiseert maandelijkse bijeenkomst voor Transgenders en Interseksen.

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 08:54

Het COC Gorinchem organiseert op 22 oktober een (trans)gender groep bij de bunker. Gasten worden verwacht bij De vijfde Uitgang en de bijeenkomst is gericht op trans personen (voor, tijdens en na transitie) en Interseksen, maar ook hun directe familie en partners.

COC Gorinchem heeft de afgelopen periode veel vragen gekregen van mensen die in transitie zitten en intersekse om een bijeenkomst te organiseren om elkaar te kunnen ontmoeten. Daar geeft het COC graag gehoor aan en organiseert maandelijks een bijeenkomst met verschillende thema’s en onderwerpen. Er leven ook vragen in de omgeving van mensen die onder andere in transitie zitten. Ze organiseren deze activiteiten in samenwerking met onder andere belangenorganisaties zoals TNN, Transvisie en NNID.

(Meer tekst onder foto)

Transgender

Elk kind dat geboren wordt, krijgt één predicaat meteen mee: jongen of meisje. Maar niet iedereen voelt zich daar later in het leven gelukkig mee, om wat voor reden dan ook. Er zijn tal van mensen bij wie er frictie zit tussen de beleving of expressie van gender en het geslacht dat hen bij de geboorte werd toegekend. Voor al die mensen is er één overkoepelende term: transgender.

Intersekse personen

Een intersekse persoon is geboren in een lichaam met zowel mannelijke en
vrouwelijke kenmerken. Zo kan iemand bijvoorbeeld geboren worden met een
niet volgroeide penis én een baarmoeder. Andere Intersekse personen worden
geboren met 1 volgroeid geslachtsdeel, maar hebben een mix van mannelijke en vrouwelijke hormonen of genen.
 
Het evenement is beschikbaar zonder aanmelding en op zaterdag 22 oktober
kunnen geïnteresseerden vanaf 15:00 tot 17:00 bij De Vijfde Uitgang binnenlopen.


«   »